جزئیات شناسایی فرار مالیاتی سه شرکت فولادی

رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور، از شناسایی سه شرکت فولادی که اقدام به فرار مالیاتی گسترده‌ای کرده بودند خبر داد.
کد خبر : 15536
تاریخ انتشار : یکشنبه 26 تیر 1401 - 17:17
جزئیات شناسایی فرار مالیاتی سه شرکت فولادی
Print Friendly, PDF & Email

به گزارش وقت خبر، در هرکجای جهان عده‌ای از افراد برای فرار از مالیات، بخشی از درآمدها و سود حاصل از کارشان را در دفاتر حسابداری خود ثبت نمی‌کنند و یا از طریق ایجاد کد اقتصادی یا فاکتورهای جعلی هزینه‌ها و مبالغ خود را خیلی کمتر از مبلغ واقعی ثبت می‌کنند.

 

مالیات به چه معنا است؟

 

مالیات مطالبه آن بخش از هزینه‌های اجتماعی ملت است که از طریق وجوه اجباری، غیراجباری و غیرقابل استرداد که توسط دولت برای مقاصد عمومی از مؤسسات و سازمان‌ها و به‌طورکلی افراد جامعه اخذ می‌شود.

 

نقش مالیات در اقتصاد کشور

 

در بسیاری از کشورهای توسعه‌یافته  و درحال‌توسعه یکی از شیوه‌های کسب درآمد در بخش درآمدهای بودجه‌ای و هزینه‌های عمومی دولت دریافت مالیات است. این مبالغ برای تأمین نیازهای عمومی و اساسی مردم مصرف خواهد شد؛ ازجمله این نیازها می‌توان به ایجاد اشتغال برای جوانان، امنیت و رفاه عمومی کشور، عمران و آبادانی شهرها، تثبیت قیمت‌ها، ثبات اقتصادی و سیاسی برشمرد.

 

متأسفانه امروزه یکی از اساسی‌ترین مشکلات مالیاتی که به‌عنوان بخش‌های زیرزمینی و نامنظم در حوزه اقتصاد کشور که نیازمند تجزیه‌وتحلیل بسیار دقیقی توسط اقتصاددانان است؛ معضلی به نام فرار از مالیات است. فرار از مالیات یعنی اینکه یک فرد یا شرکت به غیرواقعی جلوه دادن هزینه و درآمد خود و کتمان سود به روش‌های غیرقانونی از پرداخت مالیات دولتی طفره رود. دقت داشته باشید که فرار از مالیات علاوه بر کاهش درآمدهای عمومی و اختلال در بودجه مصوبه دولت با پیامدهای اجتماعی؛ اقتصادی و اثرات متقابل زیادی همراه بوده است؛ به‌طوری‌که می‌توان آن را مانعی برای دستیابی دولت به اهدافش به شمار آورد.

 

شناسایی نحوه فعالیت سه شرکت فولادی برای فرار مالیات

 

به گزارش ایمنا، داوود معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی منظور با اعلام خبر شناسایی نحوه فعالیت سه شرکت فولادی که اقدام به معاملات صوری کلان کرده بودند و مرتکب فرارهای مالیاتی سنگینی شده‌اند، اظهار داشت: این سه شرکت اقدام به معاملات صوری کرده بودند که یک طرف آن، شرکت‌های کاغذی کرده بود که با توجه به عدم معرفی ذی‌نفعان اصلی شرکت‌های صوری از طرف شرکت‌های فولادی سه‌گانه، برای این سه شرکت پرونده قضائی تشکیل شده است.

 

وی ادامه داد: محاسبه مالیات و وصول بدهی‌های معوق شرکت‌های صوری یاد شده، با توجه به تعهد شرکت‌های فولادی در پرداخت بدهی مالیاتی شرکت‌های صوری به استناد ماده ۱۸۲ قانون مالیات‌های مستقیم، از سه شرکت فولادی فوق در حال اجرا است و هم‌اکنون پس از وصول اصل مالیات‌ها، در مرحله وصول جرایم قرار دارد.

 

معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی افزود: این سه شرکت فولادی درمجموع طی سال‌های ۹۱ تا ۹۷، تعداد ۵۹۸ رکورد از مجموع معاملات اقتصادی خود را به مبلغ ۵۷ هزار و ۷۲۱ میلیارد ریال به طرفیت ۲۳۶ شرکت کاغذی در سامانه معاملات فصلی سازمان امور مالیاتی کشور درج کرده بودند.

 

منظور اذعان کرد: پس از رسیدگی در دادسرای جرایم اقتصادی تهران و تعهد پرداخت، هم‌اکنون پس از وصول مبلغ ۲۹۶ میلیارد ریال بابت اصل مالیات، مانده اصل و جرایم مالیاتی بابت معاملات صوری به مبلغ ۲,۸۶۴ میلیارد ریال و ۶۰۰ میلیارد ریال نیز بابت جرایم مالیات عملکرد و ارزش افزوده شرکت‌های یاد شده در جریان وصول قرار دارد.

 

وی خاطرنشان کرد: این مهم با حمایت دادسرای عمومی و انقلاب تهران در صدور احکام نمایندگی و پیگیری مؤثر دادسرای ناحیه ۳۲ (مفاسد اقتصادی) به نتیجه رسیده است.

 

رئیس کل سازمان امور مالیاتی در پایان با بیان اینکه مبارزه با فرار مالیاتی به‌ویژه فرار مالیاتی شرکت‌های صوری از برنامه‌های مهم نظام مالیاتی است، یادآور شد: با هوشمند شدن نظام مالیاتی، بخش مهمی از فرارهای مالیاتی شرکت‌های صوری شناسایی شده و برای آن‌ها پرونده قضائی تشکیل شده و اسامی این شرکت‌ها نیز در فهرست سیاه سازمان قرار گرفته است.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.