مدیرعامل اسبق بانک صادرات در گفتگو با نبض بازار با اشاره به اقدام بانک ملی در واگذرای شرکتهای زیرمجموعه
واگذاری شرکت دارویی دانا اتفاق مثبتی در کاهش بنگاهداری بانکها است
به گزارش وقت خبر به نقل از نبض بازار، ۵ درصد از سهام سهام شرکت داروسازی دانا با نماد «ددانا» شامل ۱۲۰ میلیون سهم با قیمت مبنای ۲۵ هزار و ۵۶۴ ریالی هر سهم، دامنه قیمت ۲۳ هزار و ۸ تا ۲۸ هزار و ۱۲۱ ریالی و حداکثر سهمیه ۲۰۰ سهمی به هر سهامدار حقیقی و حقوقی به روش ثبت سفارش، روز دوشنبه ۲۶ اردیبهشت ماه در بازار اول معاملات فرابورس عرضه میشود.
کاهش بنگاهداری بانکها
احمدحاتمی یزدی، در گفتوگو با نبض بازار، با اشاره به واگذاری شرکت دارویی دانا توسط بانک ملی، گفت: طبعا این که بانکها شرکتهای زیرمجموعه خود را واگذار کنند اتفاق مثبتی است.
وی افزود: در واگذاری شرکتها باید این موضوع مورد توجه قرار گیرد که خریدار برای ادامه فعالیت آن شرکت باید تخصص و تعهد داشته باشد نه اینکه مانند برخی خصوصی سازیها خریداران جدید موجب کاهش عملکرد شرکت شوند.
وی گفت:بهتر است بانکها شرکتهای زیر مجموعه خود را به شرکتهای سرمایه گذاری واگذار کنند و شرکتهای سرمایه گذاری سهام را در بورس به مردم عرضه کنند.. واگذاری به این صورت باعث میشود که شرکت مسئولانهتر اداره شود.
حاتییزد افزود: برخی بانکهای دولتی شرکتهای متعلق به خود را به شرکت سرمایه گذاری واگذار و سپس در بورس عرضه کرده اند با این روش هم بانکها بنگاهداری نمیکنند و هم اینکه شرکت به مجموعه متخصص واگذار میشود و بار نگهداری و استفاده نامناسب از شرکتهای زیر مجموعه کاهش مییابد.
حاتمی یزد با اشاره به برخی واگذاریها در سالهای اخیر گفت: شرکتهایی داشتیم در بورس عرضه شده، اما خریدار با سوء استفاده عملکرد شرکت را تغییرداده است.
واگذاری ددنا به شرکتهای سرمایه گذاری
وی با اشاره به خصوصی سازی ناموفق شرکتهایی مانند نیشکر هفت تپه و هپکو گفت:، اما اگر عرضه به شرکتهای سرمایه گذاری باشد مالکیت بین مردم توزیع میشود. شرکت سرمایه گذاری ممکن است یک میلیون سهامدار داشته باشد. به این ترتیب مدیریت عملا از مالکیت جدا میشود.
مدیرعامل اسبق بانک صادرات گفت: در جاییکه مدیریت و مالکیت یکی باشد احتمال سو ء استفاده زیاد است، خریدار اگر یک نفر یا دو نفر باشند مدیریت تضعیف میشود، اما نحوه اداره شرکتی که مثلا ۱۰۰ هزار سهامدار دارد فرق میکند.
وی خاطرنشان کرد: طرفدار خصوصی سازی با توریع سهام هستم و سهام شرکتهای واگذار شده باید دست عده زیادی باشد با اینگونه واگذاری، مدیریت قدرتمندی شرکت را اداره میکند که هم سهامدار راضی هم بخشهای ذی نفع راضی هستند.
به گفته حاتمی یزد، در بازارهای سهامداری، قبلا گفته میشد سهامدار اصل است، اما امروز مفهوم جدیدی در واگذاری شرکت مطرح است که همه کسانی که در اداره شرکت ذی نفع هستند اعم از کارگران، مردم، دولت، محیط زیست … همه کسانی که در اداره شزکت نفع دارند بر مدیریت نظارت دارند.
وی گفت: برای اینکه سهامدار و مدیر از هم جدا باشند یک راه این است بانک ملی شرکت دارویی دانا را خود را در بورس به شرکتهای سرمایه گذاری عرضه کنند این شرکتها در شرکت داری تخصص دارند و سپس شرکتهای سرمایهداری آن را در بورس به مردم واگذار کنند.
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰