فیلترینگ اینترنت برای چه کسانی رفع می شود؟
به گزارش وقت خبر، ایجاد اینترنت امن برای کودکان در حال حاضر موضوع مورد بحث بسیاری از مسئولان است. اما روز گذشته بود که کاربران اینترنت متوجه شدند که قابلیت safesearch گوگل بهطور ناگهانی برای آنها فعال شده و غیرفعال هم نمیشود. چرا که به نظر میرسد سرویسهای DNS گوگل در داخل کشور هایجک شدند.
مدتی پیش گوگل قابلیتی به نام SafeSearch یا «جستجوی امن» را با هدف مخفی کردن برخی نتایج از دید کودکان اضافه کرد. این قابلیت را در حالت عادی میتوان فعال یا غیرفعال کرد. اما بهنظر میرسد که اپراتورهای همراه و ثابت ایران، با دستکاری و هایجک DNS، کاری کردهاند که این قابلیت برای همه کاربران ایرانی در هر سنی فعال شود و امکان غیرفعال کردن آن نیز وجود نداشته باشد.
هایجک کردن یا ربودن ipها و DNSهای پلتفرمهای خارجی مانند گوگل باعث میشود که تمامی جستجوهای کاربران به داخل کشور هدایت شوند. این اقدام در نهایت سبب میشود که سرعت و کیفیت سرویسدهی یک پلتفرم کاهش یابد.
چند روز پیش بود که کاربران اینترنت کشور اختیار تغییر حالت Safesearch را در موتورهای جستجو از دست دادهاند. به عبارت دیگر کل کشور کودکان زیر ۱۳ سال در نظر گرفته شدهاند.
موتورهای جستجو برای جلوگیری از دسترسی کاربران به محتوای نامناسب، قابلیتی بهنام جستجوی ایمن یا Safe Search دارند. فعالسازی این امکان روی شبکه توسط گوگل ارائه میشود و کاربران میتوانند با خواست خود آن را در تنظیمات فعال یا غیرفعال کنند.
این در حالی است که جستجوی امن برای کاربران ایرانی به نحوی فعال شده که امکان غیرفعالسازی آن وجود ندارد. چرا که به عقیده کارشناسان این حوزه هایک کردن یا همان روبدن DNSهای گوگل رخ داده است. این اقدام منجر میشود که جستجوهای کاربران در موتورهای مانند گوگل و بینگ به داخل کشور هدایت شوند.
فیلترینگ اینترنت برداشته میشود؟
قرار گرفتن اینترنت ایران بر روی حالت safesearch با هدف ایمن سازی فضای وب برای کودکان صورت گرفت. این اقدام شاید بتواند بهنوعی نشان دهنده ایجاد اینترنت طبقاتی باشد. به این صورت که هر یک از طبقات جامعه به سطح مشخصی از اینترنت دسترسی داشته باشند.
سید جواد حسینی کیا عضو کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه رایانهای در حاشیه جلسه روز یکشنبه ۲۶ تیر ۱۴۰۱ مجلس شورای اسلامی در جمع خبرنگاران درباره وضعیت فیلترینگ اینترنت اظهار کرد: برخلاف برخی نگاههایی که درباره فیلترینگ وجود دارد، در حال برداشتن فیلترینگ اینترنت برای اساتید و اعضای هیئت علمی برخی دانشگاههای خاص هستیم. این طرح در مقطعی کوتاه و به شکل آزمایشی اجرا میشود.
وی افزود: در گام بعدی، این طرح برای اساتید کل دانشگاههای کشور اجرا خواهد شد و اینترنت بدون فیلتر در داخل دانشگاهها در دسترس اساتید قرار میگیرد.
این نماینده مجلس با بیان اینکه «تا پیش از بررسی و اجرایی شدن طرح صیانت از فضای مجازی، کمیته تعیین مصادیق مجرمانه نقش کلیدی را در کشور برعهده دارد»، تاکید کرد: در حال حرکت به سمتی هستیم تا اینترنت بدون فیلتر توسعه پیدا کند؛ ابتدا فیلترینگ اینترنت برای گروههای هدف برداشته میشود و ان شاءالله این موضوع گسترش پیدا خواهد کرد و در نهایت تنها یک سری سایتهای خاص که منجر به گسترش فساد میشوند فیلتر خواهند ماند.
حسینی کیا با تاکید بر اینکه باید فیلرینگ را در شرایطی قرار دهیم که افرادی که ظرفیت لغزش دارند با محدودیت مواجه شوند، گفت: امروز درباره یک سری افراد با توجه به سن و جایگاه علمی که دارند این احساس وجود دارد که اگر اینترنت آزاد در اختیار آنها قرار بگیرد، این گروه به سمت استفاده نادرست از فضای مجازی نمیروند؛ این افراد مصداق کسانی هستند که مبتلا به دیابت هستند و خودشان در برابر استفاده از شیرینی پرهیز میکنند.
وزارت ارتباطات باید پاسخگو کاهش دسترسی کاربران باشد
وی همچنین در پاسخ به پرسشی درباره کاهش سطح دسترسی کاربران اینترنت گفت: در این زمینه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات باید پاسخگو باشد.
این عضو کمیته تعیین مصادیق مجرمانه رایانهای در پایان تصریح کرد: نگاه اساسی نظام بر این است که فیلترینگ اینترنت برداشته شود، اما این اتفاق در صورتی رخ میدهد که شرایط آن وجود داشته باشد و شرایط امنی در فضای مجازی به وجود بیاید که گرگها جولان ندهند؛ امروز پلتفرمهای فضای مجازی نظیر تلگرام در اختیار این گرگها قرار دارد. باید فضا و زیرساختی را ایجاد کنیم که خودمان سوار بر بستر فضای مجازی باشیم و نگذاریم که فسادی در این مجموعه رخ دهد و مطالب غیراخلاقی در آن نشر پیدا کند.
برچسب ها :اینترنت ، رفع فیلرینگ ، فیلرینگ
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰