وقوع سیل کدام استان هارا تهدید ‌می‌کند

بر اساس اطلاعیه مرکز ملی پیش بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا، طی روزهای پنجشنبه، جمعه و شنبه احتمال خسارت گسترده و زیاد در کشور وجود دارد.
کد خبر : 16003
تاریخ انتشار : پنجشنبه 6 مرداد 1401 - 21:10
وقوع سیل کدام استان هارا تهدید ‌می‌کند
Print Friendly, PDF & Email

به گزارش وقت خبر ، رییس مرکز اطلاع رسانی پلیس راهور تهران از شهروندان خواست به تذکرات و توصیه‌های مأموران پلیس راهور توجه کنند و از اصرار برای ادامه مسیر و تردد به سمت ارتفاعات دربند پرهیز کنند؛ چراکه این تصمیم برای صیانت از جان شهروندان در برابر حوادث احتمالی اتخاذ شده است.

رییس مرکز اطلاع رسانی پلیس راهور تهران از انسداد مسیر منتهی به دربند خبرداد.

سرهنگ علی اصغر شریفی در گفت‌وگو با ایسنا، در این باره گفت: با توجه به هشدار هواشناسی و حوادث تلخ شب گذشته در محدوده امام‌زاده داوود (ع)، مبنی بر احتمال بارش باران و وقوع سیل در روز جاری، از ساعت ۱۶ امروز پنجشنبه، تیم های عوامل شهرداری و پلیس راهور اقدام به اعمال محدودیت تردد در موقعیت میدان دربند به سمت شمال کردند.

وی با بیان اینکه در حال حاضر مسیر تردد به سمت دربند مسدود است، گفت: تنها ساکنان این مناطق امکان تردد از میدان دربند به سمت شمال را دارند و دیگر خودروها و وسایل نقلیه باید از این میدان دور زده از سمت جنوب خارج شوند.

رییس مرکز اطلاع رسانی پلیس راهور تهران بزرگ از شهروندان خواست به تذکرات و توصیه‌های مأموران پلیس راهور توجه کنند و از اصرار برای ادامه مسیر و تردد به سمت ارتفاعات دربند پرهیز کنند؛ چراکه این تصمیم برای صیانت از جان شهروندان در برابر حوادث احتمالی اتخاذ شده است.

آخرین وضعیت ترافیکی جاده امام‌زاده داوود

جانشین پلیس راهنمایی و رانندگی فراجا با تشریح آخرین وضعیت معابر منتهی به جاده امام‌زاده داوود (ع) گفت که در صورت موافقت مدیریت بحران پلیس آمادگی انسداد مسیرهای منتهی به مناطقی نظیر دربند، درکه، جمشیدیه، توچال و … را دارد.

تیمور حسینی که در محل حادثه سیلاب امام‌زاده داوود (ع) حضور دارد، در گفت‌وگو با ایسنا درباره آخرین وضعیت ترافیکی این منطقه گفت: درپی وقوع سیل در امام‌زاده داوود (ع) عوامل پلیس راهنمایی و رانندگی در محل حاضر شده و نسبت به اجرای تمهیدات و محدودیت‌های ترافیکی برای تسهیل در تردد خودروهای امدادی اقدام کردند. در حال حاضر نیز جاده امام‌زاده داوود از سوی پلیس مسدود شده و این انسداد تا اطلاع ثانوی ادامه خواهد داشت.

وی ادامه داد: تنها ساکنان روستاها و مناطقی که در مسیر واقع شده‌اند با هماهنگی دهیاری و شوراها می‌توانند در جاده تردد کنند و دیگر خودروها و افراد اجازه تردد در این مسیر را ندارند. وضعیت ترافیکی نیز در این مسیر عادی گزارش شده و مشکلی وجود ندارد، تنها کمی افزایش ترافیک در میدان شهران را شاهد بودیم که آن هم به دلیل حضور افراد کنجکاو و همچنین افرادی بود که از حادثه مطلع نبوده و قصد رفتن به این جاده را داشتند.

حسینی با بیان اینکه حجم زیادی از گل و لای وارد مسیر شده است، گفت: وضعیت در این جاده طوری بود که حتی برخی از خودروهای امدادی که دیگر کاربردی در امدادونجات نداشتند را نیز ترخیص کردیم تا امکان امدادرسانی بهتر فراهم شوند. از مردم نیز می‌خواهم که از حرکت به سمت این محدوده پرهیز کنند.

جانشین رئیس پلیس راهور فراجا همچنین درباره اینکه آیا این سیل به آزادراه تهران-شمال نیز خسارتی وارد کرده یا خیر؟ گفت: این سیل هیچ خسارتی به آزادراه وارد نکرده و اصلا ارتباطی با آن نداشته است.

پیشنهاد انسداد مسیرهای منتهی به روددره‌های شمال تهران

وی همچنین با اشاره به هشدار هواشناسی در خصوص احتمال وقوع دوباره سیل در تهران و به خصوص در ارتفاعات تهران و حاشیه رود دره‌ها اظهارکرد: متاسفانه شاهد آن هستیم که علیرغم هشدارهای متعددی که در رسانه‌ها مطرح شده و حتی بنرهایی که در اطراف مناطق کوهستانی و روددره‌ها مبنی بر احتمال وقوع سیل نصب شده، برخی از افراد همچنان بدون توجه به این هشدارها وارد این فضاها می‌شوند. در همین راستا نیز این پیشنهاد را به مدیریت بحران شهر و استان تهران داریم که مسیرهای ورودی به سمت مناطقی نظیر دربند، درکه، توچال، جمشیدیه و دیگر تفرجگاه‌های کوهستانی و روددره‌ها را مسدود کنیم.

حسینی افزود: ما برای این اقدام آمادگی داریم، اما لازم است که مدیریت بحران استانداری آن را تصویب و برای اجرا ابلاغ کند. در حال حاضر نیز درخواست ما ازمردم عزیز این است که از حضور در حاشیه رودها و صعود به ارتفاعات جدا پرهیز کنند.

هشدار نارنجی هواشناسی برای ۳ روز آینده کشور

بر اساس اطلاعیه مرکز ملی پیش بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا، طی روزهای پنجشنبه، جمعه و شنبه احتمال خسارت گسترده و زیاد در کشور وجود دارد.

طی این روزها، امکان جاری شدن روان و آب گرفتگی معابر، سیلابی شدن رودخانه‌های فصلی، صاعقه، خسارت در اثر باد شدید لحظه ای همراه با خیزش گردوخاک موقت، کاهش شعاع دید و اختلال در ناوگان حمل و نقل وجود دارد.

همچنین این سازمان در پی اعلام هشدار نارنجی توصیه‌هایی را نیز اعلام کرده است که شامل اجتناب از تردد و اسکان در حاشیه و بستر رودخانه‌های فصلی، عدم جابه جایی عشایر کوچ رو، عدم صعود به ارتفاعات، عدم اتراق در بستر رودخانه ها،‌عدم قرار گرفتن در مسیل‌ها، عدم پارک خودروها در کنار درختان فرسوده و عدم پرواز با هواپیماهای سبک و بالگردها می‌شود.

به تمام دستگاه‌های اجرایی مانند نیروهای امدادی، راهداری، شهرداری، وزارت نیرو برای مقابله با بحران نیز آماده باش داده شده است.

 

 

اطلاعیه آبفا خوزستان: مردم آب ذخیره کنند

شرکت آب و فاضلاب خوزستان: از عموم هم استانی‌ها خواهشمندیم ضمن رعایت اصول صرفه جویی در مصارف مختلف نسبت به ذخیره سازی آب مورد نیاز خود طی روزهای آینده اقدام کنند.

روابط عمومی و آموزش همگانی شرکت آب و فاضلاب خوزستان با اشاره به پیش بینی وقوع سیل در مناطق مختلف این استان از مردم خواست تا نسبت به ذخیره سازی آب مورد نیاز خود برای روزهای آینده اقدام کنند.

در این اطلاعیه‌ای که نسخه‌ای از آن در اختیار ایرنا قرار گرفت، آمده است: نظر به پیش بینی سازمان هواشناسی درخصوص نفوذ هوای موسمی مونسون و احتمال وقوع رگبار همرفتی در برخی مناطق شهری و روستایی استان، شرکت آب و فاضلاب خوزستان تمام تمهیدات لازم را برای تامین آب مورد نیاز فراهم کرده است.

این اطلاعیه افزوده است: این شرکت در راستای ماموریت سازمانی و مسئولیت اجتماعی خود تمامی تمهیدات لازم برای تامین حداکثری آب برای شهروندان ساکن در شهرها و روستاها و دفع فاضلاب از محیط زندگی مردم را اتخاذ نموده است.

آبفا در اطلاعیه خود آورده است: به حداقل رساندن مشکلات احتمالی، همراهی مردم می‌طلبد لذا از عموم هم استانی ها خواهشمندیم ضمن رعایت اصول صرفه جویی در مصارف مختلف نسبت به ذخیره سازی آب مورد نیاز خود طی روزهای آینده اقدام کنند.

در این اطلاعیه آمده است: همچنین در مناطق برخوردار از شبکه فاضلاب نیز از مردم درخواست داریم ضمن پاکسازی شبکه خانگی خود منتهی به شبکه شهری از ریختن هرگونه نخاله و زباله به داخل منهول‌های فاضلاب خودداری کنند.

این اطلاعیه افزوده است: از همه مردم خوزستان درخواست داریم تا در صورت بروز هرگونه انسداد در شبکه فاضلاب مراتب را به سامانه ارتباط مردمی به شماره ۱۲۲ اطلاع دهید تا همکاران ما در بخش های عملیاتی نسبت به اعزام جنتکس و مکنده برای رفع مشکل اقدام لازم را بعمل آورند.

در پی اطلاعیه پنجم مرداد ۱۴۰۱ اداره‌کل هواشناسی خوزستان مبنی بر پیش بینی وقوع بارش شدید در برخی مناطق استان، و اعلام وضعیت قرمز اداره‌کل مدیریت بحران استانداری مبنی بر تداوم، گسترش و تشدید فعالیت پدیده‌های همرفتی و موسمی مونسون هند بر استان تا نهم مرداد، تمام دستگاه‌های اجرایی استان به حالت آماده باش درآمدند.

بر اساس این هشدار، وقوع رگبار و رعد و برق، احتمال ریزش تگرگ، وزش باد شدید و سیلابی شدن مسیل‌ها در ۱۰ شهرستان خوزستان به‌ویژه مناطق شرقی، شمال شرقی و جنوب‌شرقی و خیزش گرد و غبار و احتمال وقوع توفان پیش بینی شده است.

هشدار آتش‌نشانی نسبت به وقوع سیل در تهران

سخنگوی سازمان آتش نشانی تهران با توجه به احتمال وقوع سیل دوباره در تهران هشدارهایی داد.

جلال ملکی گفت: با توجه به پیش‌بینی وقوع بارش‌های شدید در روزهای آینده، از حضور و قرار گرفتن در حریم و بستر رودخانه‌ها٬ مسیل‌ها و نقاط کوهستانی و ارتفاعات پرهیز کنید. همچنین از قرار گرفتن در کنار درختان کهنسال، ساختمان‌های درحال ساخت، تیرها و دکل‌های برق پرهیز کنید.

ملکی در ادامه با توجه به پیش‌بینی هواشناسی در خصوص احتمال بارش‌های جدید در نقاط مختلف کشور از جمله تهران، از شهروندان خواست که دست کم تا اواسط هفته آینده از صعود به ارتفاعات تهران و حضور در حاشیه روددره های پایتخت جدا پرهیز کنند.

وی تاکید کرد که مردم از استقرار و اسکان اطراف رودها هنگام بارندگی پرهیز کنند و در صورت وقوع سیل به آن نزدیک نشوند و به نیروهای امدادی اجازه فعالیت بدهند. همچنین مردم باید از حضور در تفرجگاه‌هایی مانند دربند، درکه و جاجرود و … خودداری کنند. همچنین مردم باید از سفر غیرضروری به استان‌هایی که براساس پیش‌بینی‌ها احتمال جاری شدن سیل در آن‌ها وجود دارد پرهیز کنند.

وی خاطر نشان کرد: آتش‌نشانی در وضعیت آماده‌باش کامل است و در صورت بروز هرگونه اتفاق آماده خدمت‌رسانی به شهروندان است.

با توجه به تداوم فعالیت سامانه بارشی در کشور آخرین وضعیت هواشناسی استا‌ن‌ها به چه صورت است؟

حوالی ساعت ۱:۳۶ بامداد بود که سیلاب  در محدوده امام‌زاده داوود (ع) رخ داد که تاکنون ۶ کشته و ۱۴ مفقود در پی داشته است؛ به گفته مسئولان بارندگی عصر امروز پنجشنبه نسبت به بارش شب گذشته شدیدتر است و به همین دلیل از ساکنان این محدوده خواسته شده فوراً منازل خود را ترک کنند.

در پی این حادثه محمد مخبر معاون اول رئیس جمهور، در گفتگو با محسن منصوری استاندار تهران به ضرورت تسریع در عملیات نجات مفقودین تاکید کرد و  دستور داد تا تمامی امکانات و ظرفیت‌های دستگاه‌های مسئول هر چه سریعتر در اختیار نیروهای عملیاتی و امدادرسان قرار گیرد.

همچنین رئیس‌جمهور از استاندار تهران خواست تا کلیه امکانات امدادی اعم از هلال احمر، شهرداری و ستاد مدیریت بحران را برای تسریع در عملیات امداد و نجات و نیز تمهید پیش‌بینی‌های لازم برای پیشگیری از حوادث مشابه سیل در امامزاده داوود (ع)، بسیج کند.

سازمان تاکسیرانی شهر تهران نیز از ارائه، خدمت رسانی به شهروندان ساکن این بخش به صورت رایگان خبر داد.

پدرام قودجانی، رئیس مرکز عملیات اضطراری مدیریت بحران تهران گفته است که براساس هشدار سازمان هواشناسی ایران، وضعیت برای تهران «نارنجی» است و به همین دلیل «تهرانی‌ها باید امشب هوشیار باشند».

به گفته او به تمام مناطق ۲۲ گانه تهران اعلام شده است که لایروبی مسیل‌ها و جوی‌ها را انجام دهند.

قودجانی هشدار داده است که امشب با توجه به احتمال بارش، احتمال بالا آمدن رودها، کانال‌های آب و مسیل‌ها وجود دارد وی از مردم نیز خواسته شده است تا روز یکشنبه به کنار رودخانه نروند و از کوهنوردی اجتناب کنند.

معاون عملیاتی فرودگاهی شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران گفت: تاکنون خسارت چندانی به فرودگاه‌های کشور در پی سیل اخیر وارد نشده و خللی در پروازها به وجود نیامده است.

وضعیت هواشناسی دیگر استان‌ها چطور است؟

رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر  گفت: در تشریح آخرین وضیت مناطق متأثر از سیل و آبگرفتگی از مرگ ۱۲ تن تاکنون در کشور خبر داد.

مهدی ولیپور درباره آخرین وضعیت عملیات امداد و نجات در کشور در مأموریت های سیل و آبگرفتگی اظهار کرد: پس از اعلام هشدار سازمان هواشناسی، سازمان امداد و نجات امدادگران را در چهار استان جنوبی و همچنین برخی دیگر از استان ها که احتمال سیل در آن پیش بینی شده بود به حالت آماده باش درآورد.رییس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر درباره خدمات امدادی ارایه شده از سوی این سازمان از ابتدای مردادماه تا به این لحظه اظهار کرد: در مجموع ۱۰ استان کشور شامل سیستان و بلوچستان، تهران، فارس، کرمان، هرمزگان، قم، سمنان، مازندران، یزد و آذربایجان شرقی تحت تأثیر سیل و آبگرفتگی قرار گرفته‌اند که در مجموع عملیات های امداد و نجات در ۳۶ شهرستان از این ۱۰ استان به اجرا درآمد.

ولیپور با بیان اینکه طی این مدت به ۳۶۶۷ نفر امدادرسانی شد، گفت: ۵۴۰ نفر نیز از سوی امدادگران به اماکن امن منتقل شده و از ۱۳۷ باب منزل مسکونی نیز عملیات تخلیه آب انجام شد.

۱۳۳۷ نفر نیز شامل ۶۳۳ نفر در استان سیستان و بلوچستان، ۳۰۶ نفر در استان فارس، ۱۴۹ نفر در استان قم، ۴۰ نفر در استان هرمزگان و ۹ نفر نیز در سایر استان ها اسکان اضطراری داده شدند.

براساس گزارش‌ها از ایران ۱۸ استان این کشور درگیر سیلاب هستند.

ریئس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر درباره شمار جانباختگان این حوادث نیز گفت: در مجموع ۱۲ نفر در پی جاری شدن سیل در روزهای اخیر جان خود را از دست داده‌اند که پنج نفر از آن ها در استان سیستان و بلوچستان و ۷ نفر نیز در استان تهران بوده اند. همچنین ۱۴ نفر نیز مفقود هستند.

طبق اخرین اخبار مدیر کل مدیریت بحران استان کهگیلویه و بویراحمد از ورود سامانه بارشی به مرزهای استان و آغاز بارش شدید باران خبر داد.

علیرضا نیکروزر ضمن اعلام هشدار به مردم و مسئولین برای آمادگی مواجهه با بارش های شدید گفت: فعالیت سامانه بارشی در مرزهای استان کهگیلویه و بویراحمد آغاز شد.

وی افزود: مطابق گزارش‌های داده شده، این بارش ها از منطقه «مله شوره» در مسیر ارتباطی «یاسوج به شیراز» با شدت آغاز شده است.

برچسب ها : ،

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 1 در انتظار بررسی : 1 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.