صنعت نفت ایران شکوفا شده/ بی تاثیری تحریم ها در فروش نفت
به گزارش وقت خبر، صنعت نفت ایران بهرغم تحریمهای آمریکا به ویژه در بخش انرژی هر روز قویتر میشود، این در حالی است که دولتهای جهانی در مواجهه با کمبود عرضه و افزایش قیمت به دنبال ایجاد حاشیه امن برای تأمین انرژی خود هستند.
بر اساس این گزارش رؤسای چندین کشور از تصمیمشان برای افزایش واردات نفت ایران خبر دادهاند و به همین دلیل ایران نیز تولیدات خود را افزایش میدهد و در این میان تحریمهای آمریکا هم بیتأثیر است. ایران به تازگی اعلام کرده که ۵۸۰درصد درآمدهای نفتی و میعانات گازیاش در فاصله ماههای مارس تا جولای در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته افزایش یافته و این مشخص میکند که تحریمهای آمریکا کمترین تأثیر را در دلسردی این کشورها برای خرید نفت و انرژی از ایران داشته است.
اویل پرایس با اشاره به اینکه درآمدهای نفتی ایران به شدت افزایش یافته است،نوشت: چین، روسیه، ترکیه، ونزوئلا و افغانستان بسیار مشتاقند تا نفت ایران را خریداری کنند و تحریمهای آمریکا کمترین تأثیر را داشته است.
براساس این گزارش چین، روسیه، ترکیه، ونزوئلا و افغانستان بسیار مشتاقند تا نفت ایران را خریداری کنند. در این میان تحریمهای آمریکا هم کمترین تأثیر را در مقابله با آنها داشته است.
در این خصوص احسان خاندوزی وزیر اقتصاد ایران اعلام کرده که به دلیل افزایش صادرات نفت و نیز نرخ جدید تبدیل ارز رشد ۵۸۰ درصدی را در درآمدهای نفتی و میعانات گازی خود در نخستین چهار ماهه اول سال داشتیم.
این گزارش مینویسد ایران درآمدهای نفتی خود را برای تقویت اقتصاد خود استفاده میکند و روز به روز بر درآمدهای نفتیاش اضافه میکند.
قیمت نفت برنت از ۷۶ دلار در هر بشکه سال گذشته به ۱۰۴ دلار رسیده است. مفهوم آن این است که ایران میتواند رقابت جدیتری با شرکای صادراتی و افزایش درآمد خود داشته باشد.
با وجود ناپایداری و بحران انرژی در جهان به نظر میرسد که هر کسی به دنبال خرید نفت از ایران باشد. به طوریکه بسیاری از کشورها ترجیح دادهاند حتی تحریمهای نفتی آمریکا علیه ایران را نیز نادیده بگیرند و تنها به افزایش ذخایر نفت خود فکر میکنند.
رجب طیب اردوغان طی هفته جاری اعلام کرد که ترکیه قصد دارد تا واردات نفت و گاز از ایران را افزایش دهد. اظهارات اردوغان پس از دیدار با ابراهیم رئیسی رئیس جمهور ایران مطرح شد. البته رئیسی هم ابراز امیدواری کرده که دو کشور بتوانند مبادلات تجاری خود را سه برابر کرده و به سطح ۲۰ میلیارد دلار برسانند.
علاوه بر این وزیر اقتصاد طالبان هفته گذشته اعلام کرد که توافقنامهای را با ایران برای خرید نفت امضا کرده است. طالبان قصد دارد که ۳۵۰ هزار تن نفت ایران را ابتدای ماه جاری خریداری کند.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه اوایل ماه جاری برای دومین بار از زمان جنگ با اوکراین به ایران آمد. پیشتر تفاهمنامه ۴۰ میلیارد دلاری بین شرکت گازپروم روسیه و شرکت ملی نفت ایران امضا شده بود. گازپروم قرار است که شرکت ملی نفت ایران را در میدان گازی پارس جنوبی حمایت کند که پیشبینی میکنند ۱۰ میلیون متر مکعب روزانه از این میدان گاز استخراج شود.
همچنین گاز پروم قرار است در چندین پروژه تولید گاز مایع (LNG) با ایران همکاری کند که از جمله آنها ایجاد زیرساخت لولههای صادراتی است.
از سوی دیگر ایران با ونزوئلا همکاری نزدیکی دارد و تلاش میکند تا در زمینه تقویت پالایشگاههای فرسوده به آنها کمک کند و مبادلات نفتی دارند. ونزوئلا موافقت کرده که تجارت نفت و میعانات گازی با ایران داشته باشد که نیاز دارد تا نفت بسیار سنگین خود را برای مصرف کارخانهها رقیقتر کند.
نخستین محموله در ماه ژانویه به این کشور با حجم ۲ میلیون بشکه میعانات گازی به پایانه جوز ونزوئلا منتقل شد و در ماه جاری ایران تصمیم گرفته حمل محمولههای نفتی به ونزوئلا را افزایش دهد که تا حدودی میتواند به بهرهوری پالایشگاههای فرسوده این کشور کمک کند. این توافقات در ماه «می» صورت گرفت که ایران پالایشگاه الپالیتوی ونزوئلا را تعمیر کند.
از سوی دیگر پالایشگاه دولتی PDVSA ونزوئلا انتظار دارد که در ماه جاری ۴ میلیون بشکه نفت ایران را خریداری کند که این رقم در ماه ژوئن ۱.۷ میلیون بشکه بود.
در حالیکه بسیاری از کشورهای جهان با افزایش قیمت نفت و همچنین کمبود انرژی مواجه هستند در صورتی که ایران قیمت رقابتی برای نفت خود تعیین کند میتواند با افزایش صادرات خود و نیز رشد درآمدهای نفتی هرچه سریعتر صنعت نفت خود را در سال آینده و سالهای آینده رشد دهد و درآمد بیشتری را صاحب شود.
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰