افزایش ۵ درصدی ورودی آب به سدهای تهران /رشد ۸ میلیون متر مکعبی آب پشت سد زایندهرود
به گزارش وقت خبر، سامانه بارشی اخیر در ۲ استان تهران و اصفهان زمینه رشد ذخیره سدهای کشور را فراهم کرد، به طوری که ذخیره آب ۵ سد استان تهران ۹.۵ میلیون متر مکعب و سد زاینده رود ۸ میلیون متر مکعب رشد کرد، اما مردم توجه کنند که کماکان باید در مصرف آب صرفهجویی کنند.
سخنگوی صنعت آب با بیان اینکه در حال حاضر حدود ۴۷ درصد ظرفیت مخازن سدهای کشور پُر است، گفت: شاهد افزایش ذخیره آب در مخازن سدها در استانهای سیستان و بلوچستان و هرمزگان بخاطر بارشهای اخیر هستیم.
فیروز قاسمزاده، سخنگوی صنعت آب بیان کرد: بارشهایی که از طریق سامانه بارشی کشور در جنوب کشور اتفاق افتاد، در جنوب شرق کشور شامل استانهای هرمزگان، سیستان و بلوچستان و بخشهای از استانهای کرمان و فارس باعث تغذیه برخی سدها شده است.
او افزود: حدود ۶۵ میلیون متر مکعب در مخازن سدها در استان سیستان و بلوچستان ذخیرهسازی شده است و در استان هرمزگان هم پیشبینی میکنیم نهایتا حجم مخازن سدها نسبت به روز شروع سامانه حدود ۲۰ میلیون متر مکعب رشد داشته باشد و امیدواریم با ادامه این بارشها در استان خوزستان هم شاهد افزایش مخازن باشیم.
بر اساس پیگیریها از شرکت مدیریت منابع آب کشور، با توجه به فعالیت سامانه بارشی اخیر در حوضه آبریز تهران، طی دو روز گذشته بارندگی مناسبی در حوضه آبریز اتفاق افتاده که در ایستگاههای وزارت نیرو آمار بارش ۲۵ تا ۳۵ میلیمتر را ثبت کردهاند.
بارش اتفاق افتاده در سدهای کشور سبب رشد ورودی به مخازن سدها پنجگانه شد و تا ساعت ۷:۳۰ دقیق صبح روز شنبه مورخ ۸ مردادماه سال ۱۴۰۱، میزان ۹.۵ میلیون متر مکعب آب متاثر از سامانه بارشی وارد مخازن سدهای مذکور شده است.
لازم به تاکید است، روند ورودی جریان آب به سدهای کشور همچنان تداوم داشته و پیشبینی میشود، ورودی آب به سدهای امیرکبیر، لار، لتیان، ماملو و طالقان به بیش از ۱۰ میلیون متر مکعب ارتقا پیدا کند.
رشد ۸ میلیون متر مکعبی آب پشت سد زاینده رود
بر اساس این گزارش، بارشهای در حوضه آبریز زاینده رود نیز به جریان موثر ورودی به سد زاینده رود کمک کرده و تا ساعت ۷:۳۰ صبح روز جاری رشد ۸ میلیون متر مکعبی ذخیره آب در این سد اتفاق افتاده است.
لازم به ذکر است با وجود بارشهای اخیر، کماکان مشکل کمبود آب در کشور وجود دارد و مردم توجه کنند که کماکان باید در مصرف آب صرفهجویی کنند.
قاسمزاده درباره آخرین وضعیت سدهای کشور هم گفت: ورودی به سدهای کل کشور از ابتدای سال آبی تا الان حدود ۲۸.۸ میلیارد متر مکعب بوده که نسبت به سال گذشته ۴ الی ۵ درصد رشد نشان میدهد و در مجموع، مخازن سدها حدود ۴۷ درصد پرشدگی دارد.
او افزود: پیشبینی میشود بارشها در بخشهای عمده دامنه غربی زاگرس، دامنه جنوبی البرز و فلات مرکزی تداوم داشته باشد.
سخنگوی صنعت آب با بیان اینکه بارشهای مونسون اواخر خرداد از سمت اقیانوس هند با عدم تعادل حرارتی شروع در آسیا فعال میشوند و با چند هفته تاخیر از نیمه دوم تیر ماه ایران را نیز فرا میگیرد، گفت: بارانهای مونسونی هر تابستان تقریبا به صورت کمیابی در جنوب شرق کشور فعال هستند که امسال نسبت به دهه اخیر با شدت بسیار بیشتر است که پس از پایان این سامانه و فروکش کردن آن، تحلیلهای لازم انجام میگیرد.
قاسمزاده بیان کرد: بارشهای موسمی یا بارشهای مونسون هند که از جنوب شرق کشور وارد کشور میشوند معمولا سامانه بسیار ناپایدار هستند به این معنی که کانون بارشها به شدت متغیر هستند و در پیشبینیها هم عدم قطعیت بسیار بالای وجود دارد که همین امر باعث شده در سطح وزارت نیرو برای اینکه بتوانیم از نظر ایمنیسازها و هشدار که به مردم صادر کنیم تمهیداتی لازم اندیشیده شود.
او ادامه داد: در همین راستا ستاد فرماندهی سیل در وزارت نیرو جلسههای متعددی در هفتههای اخیر برگزار کرده و سامانه بروزرسانی، موارد پیگیری و رصد میشوند و تا الان نیز هشدارهای لازم به استانهای درگیر این موضوع به ویژه در آنهای که شدت بارشها بالا و احتمال سیلاب بالاست صادر شده و در همان استانها با محوریت استانداران محترم، جلسه مدیریت بحران استان فعال شده است.
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰