فعالیت سامانه موسمی در ۱۰ استان ادامه دارد
به گزارش وقت خبر، از هفته گذشته کشور با پدیده جدیدی به نام مانسون روبرو شده، پدیده ای که به گفته کارشناسان، عامل اصلی وقوع سیل در بسیاری از کشورها از جمله ایران شده است.
مانسون یک تغییر فصلی در جهت بادهای غالب یک ناحیه است که میتواند فصلی پر آب و یا خشک برای مناطق استوایی رقم بزند و بیشتر با بادهایی از سمت اقیانوس هند رخ میدهد. مانسون همیشه از نواحی سرد به نواحی گرم میوزد و مانسون تابستانی و زمستانی اقلیم بیشتر کشور هند و کشورهای آسیای جنوب شرق را تعیین میکند.
مانسون تابستانی با بارشهای سنگین همراه است که معمولا بین فروردین تا شهریور هر سال اتفاق میافتد. این بارش مونسونی را میتوان هر سال از میانه اردیبهشت تا مرداد در سواحل جنوب شرق کشور خودمان، یعنی ناحیه بلوچستان نیز مشاهده کرد.
با پایان زمستان، هوای گرم از اقیانوس هند به این کشورها میوزد و اقلیمی مرطوب و سیلآسا برای این نواحی رقم میزند. هند و کشورهای جنوب شرق آسیا به مونسون تابستانی وابستهاند. برای مثال، کشاورزی آنها به بارشهای سالانه بستگی دارد. بیشتر این کشورها سیستمهای آبیاری وسیعی ندارند و از آبهای زیرزمینی بسیار کم استفاده میکنند.
به گفته رئیس سازمان هواشناسی کشور امسال پدیده مانسون در مقایسه با سال های گذشته با شدت بیشتری رخ داده به طوری که بسیاری از کارشناسان و مسئولان را در این حوزه غافلگیر کرده است.
تغییرات اقلیمی که چندین سال است که کشورهای مختلف به ویژه ایران درگیر آن است، باعث شده که در برخی از فصول سال به ویژه تابستان شاهد بارش های مقطعی و شدید باشیم که زمینه ساز وارد شدن خسارت های بسیاری به ویژه در مناطق خشک و کوهستانی می شود.
تداوم فعالیت باران موسمی در این استانها
صادق ضیاییان رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران درباره شرایط جوی کشور اظهار داشت: امروز(۱۰ مردادماه) با ادامه فعالیت سامانه موسمی در برخی مناطق فارس، بوشهر، هرمزگان، کرمان، نیمهجنوبی سیستان و بلوچستان، خوزستان، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویر احمد، غرب یزد و غرب و جنوب اصفهان رگبار و رعدوبرق، وزش باد شدید موقت و در مناطق مستعد گردوخاک پیشبینی میشود.
وی ادامه داد: همچنین امروز در برخی مناطق اردبیل، گیلان، مازندران، آذربایجان شرقی، همدان، مرکزی، زنجان، قزوین، البرز، تهران و شمال استانهای سمنان، خراسان شمالی و خراسان رضوی نیز رگبار باران گاهی با رعدوبرق و وزش باد شدید موقت پیشبینی میشود که احتمال خیزش گردوخاک در برخی مناطق استانهای واقع در دامنه جنوبی البرز وجود دارد.
رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران افزود: مخاطرات وضع هوا سهشنبه (۱۱ مردادماه) در برخی نقاط جنوب سیستان و بلوچستان، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویر احمد، شمال و شرق خوزستان، غرب و جنوب فارس، ارتفاعات هرمزگان، اردبیل و دامنه و ارتفاعات البرز مرکزی و چهارشنبه (۱۲ مردادماه) تا جمعه (۱۴ مردادماه) در ارتفاعات البرز مرکزی و ارتفاعات هرمزگان رگبار پراکنده گاهی رعدوبرق و وزش باد شدید موقت پیشبینی میشود و در سایر مناطق کشور جوی به نسبت پایدار حاکم خواهد بود.
وی افزود: طی پنج روز آینده در نوار شرقی کشور بهویژه منطقه زابل، وزش باد شدید همراه با گردوخاک ادامه خواهد داشت.
به گفته ضیاییان از امروز تا جمعه شرق دریای عمان مواج خواهد بود.
رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا درباره وضعیت جوی تهران طی دو روز آینده اظهارکرد: آسمان تهران فردا (۱۱ مردادماه) صاف تا قسمتی ابری و گاهی وزش باد با حداقل دمای ۲۵ و حداکثر دمای ۳۶ درجه سانتیگراد و طی چهارشنبه (۱۲ مردادماه) صاف تا قسمتی ابری و گاهی وزش باد با حداقل دمای ۲۶ و حداکثر دمای ۳۷ درجه سانتیگراد پیشبینی میشود.
ضیاییان در پایانیادآور شد: طی امروز و فردا (۱۰ و ۱۱ مردادماه) اهواز با دمای ۴۵ و۴۷ درجه سانتیگراد گرمترین و زنجان با دمای ۱۶ درجه سانتیگراد سردترین مراکز استان کشور هستند.
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 1 در انتظار بررسی : 1 انتشار یافته : ۰