افت خروج پول حقیقی از بورس/ رشد ۸۷ درصدی ارزش صفهای خرید بازار سرمایه
به گزارش وقت خبر، امروز ۱۹ مرداد ۱۴۰۱ در آخرین روز کاری هفته بورس اوراق بهادار تهران با وجود اینکه در آغاز معاملات روند رو به رشد پیدا کرد، اما بعد از آن روند ریزشی به خود گرفت، به گونهای که در پایان معاملات با کاهش ۳۴۷۳ واحدی شاخص کل به رقم یک میلیون و ۴۴۸ هزار و ۴۶۹ واحد رسید.
همچنین شاخص کل با معیار هموزن با کاهش ۱۳۴۲ واحد به رقم ۳۸۹ هزار و ۶۰۲ واحد رسید. ارزش بازار در بورس تهران به بیش از ۵ میلیون و ۴۷۲ هزار میلیارد تومان رسید.
امروز معاملهگران بیش از ۴.۵ میلیارد سهام حقتقدم و اوراق مالی در قالب ۲۵۶ هزار فقره معامله و به ارزش ۲ هزار و ۴۴۰ میلیارد تومان داد و ستد کردند.
این کاهش بورس موجب شد که بازار سرمایه دوباره گرفتار هیجانات شده و هر تغییر در سایر بازارها، بورس را نیز وارد فاز جدیدی میکند. امروز نرخ دلار در بازار آزاد کاهشی بود و همین مساله سبب احتیاط سهامداران خرد در بازار سهام شد. معامله گران در شرایطی آخرین روز معاملاتی هفته را به پایان رساندند شاخص کل بورس اندکی کاهش یافت و میزان پول حقیقی خارج شده از بازار سهام نیز افت داشت.
امروز بازهم نمادهای ریالی بازار سرمایه، بورس را با چالش مواجه کرده و حقوقیها نیز امروز سهم بیشتری معامله کردند.
رئیس جمهور روز گذشته در جلسه ستاد اقتصادی، از وزارت اقتصاد و سایر دستگاههای مسئول در حوزه بازار سرمایه خواست، به گونهای عمل کنند که این بازار برای فعالان آن پیشبینی پذیر و باثبات باشد. همچنین در این جلسه بر اجرای مصوبات پیشین ستاد اقتصادی دولت درخصوص بازار سرمایه تأکید شد.
به نظر می رسد بورس نسبت به جلسه دیروز واکنش منفی داشته و امروز به همین دلیل بورس تغییر روند داده است. در این جلسه راهکارهای جدیدی در مورد بهبود روند و ثباتبخشی به بورس به تصویب رسید.
۶۰ درصد بازار سرمایه ایران کامودیتی محور هستند
وحید جعفری، کارشناس بازار اظهار داشت: بازار سرمایه این روزها گرفتار بی اعتمادی سهامداران حقیقی به بورس است. در کنار عامل بی اعتمادی که سرمایه گذاران نسبت به نگاه دولت به بازار سرمایه دارند، قیمتهای جهانی نیز به واسطه افزایش نرخ بهره توسط فدرال رزرو و سایر بانکهای مرکزی دنیا کاهش قابل ملاحظهای داشتند.
وی ادامه داد: در یک ماه گذشته فلزات اساسی با اصلاح قیمتی مواجه شدند. همان طور که میدانید ۶۰ درصد بازار سرمایه کشور شرکت های کامودیتی محور هستند. این موضوع نیز به چشم انداز رکود اقتصادی در دنیا بر وضعیت امروز بازار بی تاثیر نبوده است.
این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: موضوع دیگر ریسکهای سیاسی پیرامون بازار سرمایه است. تا زمانی که این ریسکها به حداقل نرسد، نمی توان امیدوار به رشد بازار و ایجاد روند متعادل در بازار سهام باشیم.
افت شاخصهای بورس
در پایان معاملات روز چهارشنبه، شاخص کل بورس با ریزش ۳ هزار و ۴۷۸ واحدی نسبت به روز شنبه به رقم یک میلیون و ۴۴۸ هزار و ۴۶۳ واحد رسید. بازدهی این شاخص منفی ۲۴ صدم درصد بوده است.
شاخص کل هموزن بورس نیز با افت هزار و ۳۴۲ واحدی در سطح ۳۸۹ هزار و ۶۰۲ واحدی ایستاد. بازدهی این شاخص نیز منفی ۳۴ صدم درصد بوده است. همچنین شاخص کل فرابورس، تغییری نکرد و در سطح ۱۹ هزار و ۱۵۰ واحد باقی ماند.
کاهش ارزش کل معاملات سهام
امروز ارزش معاملات کل بازار سهام به رقم ۱۵ هزار و ۶۷۶ میلیارد تومان کاهش یافت. ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه ۱۰ هزار و ۷۴۸ میلیارد تومان بود که ۶۸ درصد از ارزش کل معاملات بازار سرمایه را تشکیل میدهد.
امروز ارزش معاملات خرد سهام با کاهش ۱۸ درصدی نسبت به روز کاری قبل به رقم هزار و ۹۹۴ میلیارد تومان رسید. سهم این معاملات از کل معاملات بورس ۱۲ درصد بوده است.
افت خروج پول حقیقی از بورس
امروز ارزش خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی برای دومین روز حقیقی بازار منفی شد و ۲۰۱ میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج شد که نسبت به روز سه شنبه کاهش ۱۶ درصدی داشت.
گروه های محصولات شیمیایی و خودرو و ساخت قطعات، بیشترین خروج پول و گروه های بیمه و صندوق های بازنشستگی و سایر محصولات کانی غیرفلزی شاهد بیشترین ورود پول حقیقی بودند.
در معاملات روز چهارشنبه بیشترین خروج پول حقیقی به سهام خساپا (شرکت سایپا)، شپنا (شرکت پالایش نفت اصفهان) و فملی (شرکت ملی صنایع مس ایران) اختصاص داشت و نمادهای فزر (پویا زرکان آق دره)، فولاد (فولاد مبارکه اصفهان) و شفن (پتروشیمی فناوران) بیشترین ورود پول حقیقی را داشتند.
رشد ۸۷ درصدی ارزش صفهای خرید بازار سرمایه
در جریان معاملات روز چهارشنبه، ۲۲۹ سهم با رشد قیمت و ۳۸۳ نماد با کاهش قیمت مواجه شدند. در پایان معاملات امروز ارزش صفهای فروش پایانی بازار نسبت به روز کاری قبل ۱۳ درصد افزایش یافت و به ۱۳۶ میلیارد تومان رسید. ارزش صفهای خرید نیز نسبت به پایان روز کاری گذشته ۸۷ درصد رشد کرد و در رقم ۱۳۷ میلیارد تومان ایستاد.
امروز نماد وبانک (شرکت سرمایه گذاری هلدینگ توسعه ملی)، بکاب (شرکت صنایع جوشکاب یزد) و وپترو (شرکت سرمایه گذاری صنایع پتروشیمی) بیشترین صف خرید را داشتند.
بیشترین صف فروش بازار در پایان معاملات به نماد انرژی۱ (نهادهای مالی بورس انرژی)، غاذر (کشت و صنعت پیاذر)، کمنگنز (معادن منگنز ایران) تعلق داشت.
منبع: فارس
برچسب ها :بازار بورس ، شاخص بورس ، فرابورس
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 1 در انتظار بررسی : 1 انتشار یافته : ۰