پیشنهاد روسیه به شرکای تجاری سازمان همکاری شانگهایی

مسکو به کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای پیشنهاد کرده است  که به سامانه SPFS که جایگزین سوئیفت طراحی شده است، بپیوندند.
کد خبر : 16785
تاریخ انتشار : سه شنبه 25 مرداد 1401 - 17:03
پیشنهاد روسیه به شرکای تجاری سازمان همکاری شانگهایی
Print Friendly, PDF & Email

به گزارش وقت خبر،  تعدادی از کشورهای غربی در پی حمله روسیه به اوکراین، متفق شدند تا تحریم‌ هایی علیه این کشور اعمال کرده و روسیه را از شبکه سوئیفت حذف کنند. این تحریم سال‌هاست در ایران نیز اعمال شده و اعمال آن در کشوری با حجم مبادلات مالی و صادرات روسیه، می‌ تواند ضربات شدیدی به این کشور و شرکت‌های بین‌المللی وارد کند.

 

سوئیفت چیست و تحریم آن چه تبعاتی دارد؟

 

کلمه سوئیفت (Swift) مخفف عبارت «جامعه جهانی ارتباط‌های مالی بین بانکی» (Society For Worldwide Interbank Financial Telecommunication) است. این شبکه به منظور ایجاد روشی ثابت و بین المللی برای انتقال پول از کشوری به کشور دیگر است. این شبکه از سال ۱۹۷۳ در بلژیک آغاز به کار کرده است و تا به امروز ۱۱هزار موسسه مالی در بیش از ۲۰۰ کشور دنیا شعبه دارد و اطلاعات تراکنش‌های مالی را برای یکدیگر ارسال می‌کنند.

 

در شبکه سوئیفت به کمک کدهای سوئیفت دستورهای پرداختی را به حساب‌های موسسه‌های مالی ارسال می‌کنند تا دیگر نیاز به انتقال خود وجوه نباشد. این شبکه روزانه بیش از ۴۰میلیون پیامک درباره انتقال تریلیون‌‌ها دلار بین شرکت‌ها و دولت‌ها ارسال می‌کند و تصور این است که بیش از یک درصد این پیام‌ها مربوط به پرداخت‌های روسی باشد.

 

حذف بانک‌های روسی از شبکه سوئیفت

 

اتحادیه اروپا بانک‌های روسی  را از سوئیفت خارج کردند. با این اتفاق شرکت‌های روسی دسترسی خود را به شبکه‌ای بین‌المللی برای تراکنش‌های مالی از دست می‌دهند و پرداخت‌ها بویژه در حوزه انرژی و کشاورزی دچار اختلال خواهد شد در حالی که این تحریمی است که سال‌ها بر ایران اعمال شده است.

 

البته در برجام مدتی سوئیفت برقرار شد و نقل و انتقالات مالی شکل گرفت اما دوباره با تحریم‌هایی که آمریکا اعمال کرد چند سالی است که دوباره قطع شده و طبیعی است اگر به روی روسیه نیز بسته شود شرایط سنگینی برای این کشور ایجاد می‌کند.

 

با توجه به اینکه روسیه یک کشور عمده صادرکننده در مواردی مثل انرژی، محصولات کشاورزی و … است، این اتفاق مشکلاتی را به وجود می‌آورد و اگر این تحریم علیه روسیه نیز اعمال شود به معنی قطع روابط مالی خواهد بود که ضربات خیلی شدیدی برای این کشور دارد.

 

پیشنهاد روسیه برای پیوستن به سوئیفت روسی

 

راشاتودی نوشت، ماکسیم رشتنیکوف، وزیر توسعه اقتصادی روسیه، امروز گفت که مسکو به کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای پیشنهاد کرده تا به سامانه پیام‌رسان بین بانکی SPFS که همان عملکرد سوئیفت را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ دارد بپیوندند.

 

وی ادامه داد: مسکو به دنبال افزایش حجم مبادلات به ارزهای ملی کشورهاست.

 

به گفته رشتنیکوف، برای داشتن همکاری‌های پیوسته و مستمر بین بانک‌ها ما پیشنهاد می‌کنیم که اعضای سازمان همکاری‌های شانگهای به سامانه پیام‌رسان مالی روسیه بپیوندند.

 

وزیر توسعه اقتصادی روسیه افزود که کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای باید به توسعه توانایی سامانه‌های پرداخت ملی خود ادامه داده و حجم مبادلات دوجانبه ارزهای ملی را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ بالا ببرند.

 

رشتنیکوف گفت که ما همین الان هم نتایج مثبت آن را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ می‌بینیم برای مثال ۲۵ درصد مبادلات تجاری بین روسیه و چین به روبل و یوآن انجام می‌شود.

 

سازمان همکاری‌ شانگهای هم اکنون دارای ۸ عضو شامل چین، هند، قزاقستان، قرقیزستان، روسیه، تاجیکستان، پاکستان و ازبکستان است و کشورهایی نظیر افغانستان، بلاروس، ایران، مغولستان، ارمنستان، آذربایجان، کامبوج، نپال، ترکیه و سریلانکا هم از شرکای این سازمان به شمار می‌روند که البته چند ماه پیش این سازمان به عضویت کامل ایران موافقت کرده است.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.