تاثیر شگفت انگیز مصرف آدامس بر بدن

محققان در تازه‌ترین مطالعات خود دریافتند جویدن آذامس مقدار شگفت انگیزی از انرژی بدن مصرف می‌کند. این مطالعه نشان داد آدامس می‌تواند مصرف انرژی بدن را تا ۱۵ درصد افزایش دهد.
کد خبر : 17527
تاریخ انتشار : چهارشنبه 9 شهریور 1401 - 17:13
تاثیر شگفت انگیز مصرف آدامس بر بدن
Print Friendly, PDF & Email

به گزارش وقت خبر، هزاران سال است که مردم مشغول جویدن آدامس هستند. ابتدا صمغ اصلی از شیره درخت، مانند درخت صنوبر یا مانیلکارا ساخته شده بود اما اکثر آدامس های مدرن از لاستیک های مصنوعی ساخته می شوند.

 

جویدن آدامس، تولید بزاق را نیز افزایش می دهد، که به پاک کردن ذرات غذا کمک می کند و می توانند بین دندان ها را آلوده کنند؛ با این حال، آدامس شیرین می تواند به طور بالقوه اثرات منفی بر روی دندان داشته باشد و هر کسی که درد فک را تجربه می کند، باید از جویدن آدامس خودداری کند.

 

جویدن آدامس ماهیچه های صورت شما را تحریک می کند، این باعث افزایش جریان خون در اطراف بدن می شود، زیرا این یک واکنش بدنی ارادی، مانند پلک زدن نیست. جریان خون، حالت آماده باش شما را حفظ خواهد کرد و زمانی که کاری طولانی و خسته کننده مانند رانندگی در مسافت های دور انجام می دهید، متمرکز تان خواهد نگه داشت.

 

آدامس بدون شکر یک روش عالی برای جلوگیری از نیاز به خوردن غذا است، زیرا به عنوان یک اسنک غذای، عاری از کالری عمل می کند که می توانید ساعت ها آن را بجوید. آنها همچنین بر خستگی و اعتیاد بسیار مؤثر هستند و باعث می شوند که مقاومت در برابر وعده های ناسالم آسان تر شود.

 

توانایی ذکر شده در متن بالا برای بهبود تمرکز ما نیز می تواند به حافظه کوتاه مدت ما کمک کند. جویدن، همچنین جریان خون را بهبود می بخشد، زیرا ماهیچه هایتان درگیر هستند، بنابراین به این معنی است که خون بیشتری به مغز تزریق می شود!

 

محققان در تازه‌ترین مطالعات خود دریافتند جویدن آذامس مقدار شگفت انگیزی از انرژی بدن مصرف می‌کند. این مطالعه نشان داد آدامس می‌تواند مصرف انرژی بدن را تا ۱۵ درصد افزایش دهد.

 

آدام ون کاسترن از دانشگاه منچستر انگلیس و همکارانش مصرف انرژی ۲۱ نفر بین ۱۸ تا ۴۵ سال را در حین جویدن آدامس به مدت ۱۵ دقیقه اندازه گیری کردند.

 

ون کاسترن می‌گوید: آدامس بی‌مزه، بدون کالری و بی بو دستگاه گوارش را به همان میزانی که در غیر این صورت فعال می‌کرد، فعال نمی‌کند. ما می‌خواستیم فقط جویدن را اندازه بگیریم یا تا جایی که می‌توانیم به جویدن نزدیک شویم.

 

از هر شرکت کننده خواسته شد دو نوع آدامس را بجود؛ یکی نرم و دیگری سفت، تا بتوانند اثرات خواص آدامس را بر مصرف انرژی شرکت کنندگان مقایسه کنند.

 

هزینه انرژی با استفاده از یک گنبد پلاستیکی که سر شرکت کنندگان را می‌پوشاند، اندازه گیری شد. مانیتور داخل گنبد میزان اکسیژن دریافتی و میزان دی اکسید کربن آزاد شده را اندازه گیری می‌کرد.

 

ون کاسترن می‌گوید: شما می‌توانید از این اطلاعات برای تعیین میزان مصرف انرژی استفاده کنید.

 

قبل از آزمایش، همه شرکت‌کنندگان در حالی که به تماشای یک فیلم نشسته بودند، گنبد پلاستیکی را می‌پوشیدند تا محققان میزان مصرف انرژی خود را در سطح پایه ثبت کنند.

 

محققان دریافتند جویدن آدامس نرم مصرف انرژی را حدود ۱۰ درصد افزایش می‌دهد، در حالی که جویدن آدامس سفت‌تر این میزان را حدود ۱۵ درصد افزایش می‌دهد. ون کاسترن می‌گوید جالب است که یک تغییر کوچک در خواص صمغ تاثیر قابل توجهی بر مصرف انرژی داشته است.

 

او می‌گوید انتظار دارد انرژی مصرف شده برای جویدن غذای واقعی حتی بیشتر باشد، زیرا بسیاری از غذا‌ها مانند استیک و آجیل برای تجزیه شدن به تلاش زیادی نیاز دارند.

 

بر اساس یافته‌ها مصرف انرژی مورد نیاز برای جویدن نشان می‌دهد چرا دندان‌ها و فک‌های قوی برای این عمل ایجاد کرده‌ایم. هر مقدار انرژی از دست رفته هنگام جویدن غذا، غذا را به منبع انرژی کمتری تبدیل می‌کند.

 

دیلن تامپسون از دانشگاه باث انگلیس می‌گوید: نتایج، مشابه مطالعه‌ای است که او در سال ۲۰۱۹ انجام داد و نشان داد که ایستادن به مدت ۲۰ دقیقه باعث افزایش مصرف انرژی تا حدود ۱۲ درصد می‌شود.

برچسب ها : ،

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.