آخرین وضعیت قیمت بنزین در کشور
به گزارش وقت خبر، وزیر اقتصاد پیش تر درباره احتمال افزایش قیمت بنزین در سال آینده گفته بود: در مورد سال آینده تا بودجه ۱۴۰۲ تدوین نشود و پیشنهادات وزارت نفت نیاید و در مجلس بررسی نشود، نمیشود هیچ صحبتی کرد و امروز که با شما صحبت میکنم، برنامهای برای سال ۱۴۰۲ در حوزه بنزین آماده نیست.
خاندوزی درباره سیاست دولت درباره افزایش قیمت بنزین ادامه داد: مصرف روزانه بنزین در ماههای گذشته به ۱۰۰ میلیون لیتر هم رسید که رشد قابلتوجهی را نشان میدهد و اگر این روند ادامه یابد، به صراحت میگویم که واقعا کشور ممکن است نیازمند واردات بنزین شود، مگر اینکه آن سقفهایی که رد کردیم را کنترل کنیم.
حسن مرادی کارشناس انرژی نیز اظهار کرد: به رغم تکانههایی که افزایش قیمت بنزین پیش از این ایجاد کرده و آن را ناشی از عملکرد رئیس جمهور وقت دانستند که اعلام کرده بود تا صبح آن روز از گرانی بنزین خبر نداشته است؛ بنزین یکی از ارکان بودجه بوده و باید با آن هماهنگ شود.
وی افزود: همانطور که در اروپا قیمت بنزین ۲۵ درصد افزایش یافته است، در ایران که میزان سفرها و سرانه مصرف بنزین چند برابر سایر کشورها است نیز باید قیمت بنزین افزایش یافته تا بتواند بخشی از کسری بودجه را جبران کند.
این کارشناس انرژی گفت: با توجه به گذشت بیش از یکسال از آخرین افزایش قیمت بنزین، گران شدن مجدد آن امری اجتناب ناپذیر بوده و هر چه زودتر دولت باید قیمت بنزین را افزایش دهد.
مرادی تصریح کرد: میزان افزایش قیمت بنزین به شرایط دولت بستگی دارد، لازم است تمهیداتی انجام شود که بیش از این به مردم فشار وارد نشود، اما با افزایش قیمت بنزین از قاچاق سوخت جلوگیری شده و دولت حتی میتواند با این درآمد سرمایهگذاری کند.
مالک شریعتی هم در حساب کاربری خود در توئیتر نوشت: «در کوتاهمدت مشکل تأمین بنزین نداریم؛ اما در صورت تداوم روند فعلی مصرف و توزیع نادرست یارانه انرژی، حتماً در میان مدت دچار چالش جدی خواهیم شد.
با توجه به کمکاری دولت قبل، برنامه احداث پالایشگاههای جدید، از ۴ الی ۵ سال آینده به مدار تولید رسیده و رفع معضل خواهند کرد.»
خبر مهم مجلس درباره قیمت بنزین
وضع دولت و مجلس در شرایط فعلی حفظ دو نرخ موجود برای قیمت بنزین است و نرخ سومی تعریف نشده است، بنابراین بنزین کماکان دو نرخی خواهند ماند و طرحهای مانند “بنزین برای همه” که در جزیره کیش به صورت پایلوت اجرا شد قرار نیست در کل کشور اجرا شود.
عضو هیات رئیسه کمیسیون انرژی مجلس با بیان اینکه کاهش سهمیه ۲۵۰ لیتری خودروها به ۱۵۰ لیتر در استانهای مرزی با هدف کاهش قاچاق سوخت اجرا شده است، گفت: گرانی بنزین اتفاق نخواهد افتاد، نرخ سومی برای قیمت بنزین تعریف نشده است.
عبدالعلی رحیمی مظفری درباره آخرین وضعیت قیمت بنزین در کشور، گفت: موضع دولت و مجلس در شرایط فعلی حفظ دو نرخ موجود برای قیمت بنزین است و نرخ سومی تعریف نشده است، بنابراین بنزین کماکان دو نرخی خواهند ماند و طرحهای مانند “بنزین برای همه” که در جزیره کیش به صورت پایلوت اجرا شد قرار نیست در کل کشور اجرا شود.
نماینده مردم سروستان و کوار و خرامه در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: تنها اتفاقی که افتاده این است قبلا خودروهای شخصی میتوانستند از طریق کارت سوخت در هر ماه ۶۰ لیتر بنزین با قیمت ۱۵۰۰ دریافت میکردند و در هر ماه ۲۵۰ لیتر نیز به قیمت ۳ هزار تومان دریافت کنند که به دنبال کار کارشناسی انجام شده ۱۰۰ لیتر از سهیمه ۲۵۰ لیتر -که قیمت آن آزاد محاسبه میشد – کم شده و صاحبان خودرو از این به بعد فقط میتوانند ۱۵۰ لیتر بنزین به قیمت ۳ هزار تومان دریافت کنند البته ۶۰ لیتر بنزین به قیمت ۱۵۰۰ تومان بر جای خود باقی است.
وی با بیان اینکه کاهش سهمیه ۲۵۰ لیتری خودروها به ۱۵۰ لیتر بیشتر در استانهای مرزی با هدف کاهش قاچاق سوخت اجرا شده است، افزود: برخی از خودروها در یک روز در فاصلههای کوتاه دو الی سه بار به خودروهای خود بنزین میزدند که نشان میدهد؛ این تزریق با هدف دیگری صورت میگیرد.
عضو هیات رئیسه کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در شرایط فعلی جامعه و اقتصاد کشور ظرفیت گرانی بنزین را ندارد لذا این اتفاق نخواهد افتاد، بیان کرد: شرایط حاکم بر اقتصاد جامعه این مسئله را از برنامه کار مجلس و دولت خارج کرده است.
برچسب ها :بنزین ، تولید نفت ، دولت و مجلس
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰