دولت رئیسی یک ساله شد؛ اما وعدههای خوش رنگ و لعاب توسعه بازار سرمایه هنوز محقق نشده است. براساس آمار، بورس در این یکسال شاخص رشد ۷ درصدی به خود دیده، اما همزمان با آن ۶۳ همت پول حقیقی از بازار سرمایه کوچ کرده است.
بورس در طی یکسال دولت سیزدهم، تحقق وعده ۱۰ بند بورسی رئیسی را به خود ندیده؛ از بندهایی که اصلاح سریع بازار سرمایه، ثبات در قوانین و جلوگیری از تصمیمات ناگهانی گرفته تا فعال سازی صندوق حمایت و تثبیت بازار سرمایه و کاهش نرخ مالیات از ۲۵ به ۱۰ درصد و …
بلاتکلیفی در اجرای برنامهها و سیاستهای بورسی به بیاعتمادی سهامداران دامن زد و منجر به فرار آنها از این بازار شد.
در رابطه بلاتکلیفی در اجرای برنامهها و سیاستهای بورسی با همایون دارابی کارشناس بازار سرمایه اظهار کرد: برخی از بندهای ۱۰ وعده بورسی رئیسی برای بازار سرمایه مهم بود چراکه باعث تغییر در وضعیت بازار میشد، اما به دلیل عدم برنامه ریزی مناسب در عمل سیاستهای کوتاه مدت بر برنامههای بلندمدت غلبه کرده و تصمیمات کوتاه مدت در بازار حاکم شده است.
وی ادامه داد: از سوی دیگر علیرغم تدوین چنین برنامههایی اجرای آنها به متولیانی سپرده شده که همچنان بر تفکرات قدیم پایبند هستند و روشهای کهنه را به ویژه در مورد نرخ بهره، نرخ ارز و … دنبال میکنند و به تبع بازار نیز همچنان بر همان مدار حرکت میکند.
دارابی تصریح کرد: تا زمانی که دولت فعلی سیاست مستقلی درمورد سه مسئله قیمتگذاری دستوری، نرخ ارز و نرخ بهره نگیرد علیرغم اینکه برنامههای خوبی تدوین میکند، اما در عمل آنچه اجرا میشود همان سیاستهای گذشته است.
این کارشناس بازار سرمایه در پایان تصریح کرد: در نتیجه ضرورت دارد دولت سیزدهم از راهکارهای قدیمی دوری و راهکارهای جدید تدوین کند به طور مثال در دولت گذشته ارز ۴۲۰۰ تومانی حاکم بود در دولت فعلی ارز نیمایی است و یا در دولت دوازدهم سعی میکردند با افزایش نرخ بهره تورم را مهار کنند یا با واردات ارزان و قیمتگذاری دستوری شرایط مهار تورم را مثبت جلوه دهند که نتیجهای نداشت و در حال حاضر به همین صورت است؛ بنابراین باید مجموعهای از تفکرات جدید را حاکم کنند.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 4 در انتظار بررسی : 2 انتشار یافته : ۲