تاکید رئیس کل بانک مرکزی بر ضرورت تخصصی شدن فعالیت بانکها
به گزارش وقت خبر به نقل از روابط عمومی بانک ملی ایران، رییس کل بانک مرکزی گفت همه میدانیم که معضل اساسی و تنگنای اساسی در کشور تامین مالی است. یعنی اگر ما نتوانیم تنگنای اساسی تامین مالی را در کشور حل کنیم نخواهیم توانست به رشد مورد نظر برسیم. بر اساس آمار موجود در حال حاضر ۹۲ درصد از تامین مالی از طریق نظام بانکی اجرایی میشود ۷ درصد از بازار سرمایه و ۱ درصد از سایر بخشها و این میزان فشار تامین مالی بر عهده بانکها نشان میدهد که در سایر بخشها خوب کار نشده است.
وی به استاندارد سازی نظام بانکی اشاره کرد و گفت: اولین بحث در نظام بانکی این است که خود بانکها صاحب استاندارد باشند اگر بانکها از کفایت سرمایه مناسب برخوردار نباشند و طلبکار باشند تامین مالیها تورم زا خواهند بود.
وی گفت: یکی از موضوعات مهمی که باید به آن پرداخت این است که چه کنیم بانکها بتوانند تامین مالی غیر تورمی کنند؟ بر اساس آمار موجود در شش ماهه گذشته ۱۲۰۰ همت خلق نقدینگی جدید داشتیم که از این مقدار ۵۰ درصد در چرخه تامین مالی نظام تولید بوده است. در حال حاضر در حدود ۲۳ درصد از تامین مالیها مربوط به مسئولیتهای اجتماعی است.
رئیس کل بانک مرکزی در ادامه سخنان خود افزود: اگر بخواهیم فعالیت بانکها در بحث تامین مالی موفق باشد باید ناترازیها رفع شود و نسبت کفایت سرمایه ۸ درصدی برای بانکها محقق شود که این موضوع مستلزم ۱۱۰۰ همت منابع است.
رئیس کل بانک مرکزی بیان کرد: در سالهای گذشته سهم تامین مالی خانوار از تامین مالی شبکه بانکی به طور میانگین حدود ۱۴ درصد بوده؛ اما هماکنون به بالای ۲۳ درصد رسیده است، البته نتیجه این شده که مردم دسترسی بهتری به منابع مالی داشته باشند؛ ولی این بر عهده دولت بوده که بر شبکه بانکی تحمیل شده است.
وی افزود: اگر تامین مالی به گونهای باشد که رشد نقدینگی افزایش پیدا کند، اثرات تورمی خواهد داشت و این تورم اقتصاد کشور را مختل میکند. محاسبات ما در بانک مرکزی نشان میدهد که هماکنون بخشی زیادی از تامین مالی شبکه بانکی از طریق پایه پولی انجام میشود که تداوم این مسئله بر تورم اثر منفی میگذارد.
تخصصی شدن بانکها
فرزین با اشاره به این موضوع که در برنامههای آتی ۷ دسته بانک تخصصی در نظر گرفتهایم تا هر بانک کار تخصصی خود را انجام دهد، گفت: این موضوع در قانون برنامه دیده شده و در حال آماده کردن شرایط برای تخصصی شدن بانکها هستیم و این مسئله در دستور کار بانک مرکزی است.
فرزین بیان کرد: قانون جدید بانک مرکزی که در مجلس نیز تصویب شده در بخش نظارتی مباحث کاملی را در نظر گرفته است. البته برخی از خلاهای این قانون مثل حوزه فیصله یا گزیر باید در قانون بانکداری در نظر گرفته شود. در حال حاضر با قانون جدید بانک مرکزی اختیارات بانک مرکزی برای مقابله با ناترازی شبکه بانکی افزایش یافته است.
وی در پایان افزود: قرار است بانک توسعهای توسط وزارت امور اقتصادی و دارایی تاسیس شود که در این باره با همکاری وزارت اقتصاد در حال تاسیس بانک توسعهای هستیم. بانک توسعهای میتواند بنگاهداری داشته باشد. بانک تجاری به هیچ وجه نباید بنگاهداری کند همین طور بانک قرضالحسنه نیز نمیتواند کار بنگاه داری را انجام دهد بنابراین بانکها در حوزههای خاص فعالیت خواهند کرد.
برچسب ها :بانک ملی
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰