بازدید دکتر حجت‌اله میرزایی از پروژه توسعه پلیمر کنگان

توسعه پلیمر کنگان؛ گام بلند صندوق بازنشستگی کشوری در تکمیل زنجیره ارزش پتروشیمی

دکتر حجت‌اله میرزایی، مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری، امروز (پنجشنبه) از پروژه توسعه پلیمر کنگان بازدید کرد. این پروژه که از مهم‌ترین طرح‌های اقتصادی زیرمجموعه شرکت پتروشیمی جم محسوب می‌شود، با هدف افزایش بهره‌وری و سودآوری سرمایه‌های بازنشستگان در حال اجراست.
کد خبر : 39188
تاریخ انتشار : پنجشنبه 25 بهمن 1403 - 17:55
Print Friendly, PDF & Email

به گزارش وقت خبر به نقل از اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل صندوق بازنشستگی کشوری، پروژه توسعه پلیمر کنگان یکی از پروژه‌های اولویت‌دار صنعت پتروشیمی کشور است که با مصوبه رسمی در برنامه شرکت ملی صنایع پتروشیمی (NPC) قرار دارد. این پروژه با تمرکز بر تراز کردن کمبود پروپیلن در کشور، شامل دو طرح مهم PDH و پروپیلن است که در تکمیل زنجیره ارزش پتروشیمی جم نقش کلیدی ایفا می‌کند.

در گذشته، این پروژه به دلایل مختلف از جمله مشکلات تأمین مجوز‌های خوراک و زمین پیشرفت مطلوبی نداشت، اما در یک سال اخیر و با تغییرات مدیریتی در پتروشیمی جم، موانع اجرای آن برطرف شده است و در یک سال این پروژه از صفر درصد به حدود ۹ درصد پیشرفت فیزیکی رسیده و روند تأمین مالی آن به سرعت در حال انجام است.

تأمین سرمایه از منابع مختلف؛ از صندوق توسعه ملی تا بانک‌های عامل

براساس این گزارش، برای اجرای این پروژه منابع مالی مختلفی تعریف شده است. بخشی از تأمین مالی آن از طریق صندوق توسعه ملی و بخشی دیگر به صورت ارزی از بانک‌های عامل انجام خواهد شد. همچنین، یک واحد تولیدی اکریلونیتریل (ACN) نیز در این مجموعه تعریف شده است؛ محصولی که تاکنون وارداتی بوده و تولید داخلی آن می‌تواند تأثیر قابل توجهی بر کاهش هزینه‌ها و وابستگی کشور به واردات داشته باشد.

تحولی در سودآوری صندوق بازنشستگی کشوری

اجرای این پروژه به عنوان یکی از برنامه‌های مهم پتروشیمی جم، می‌تواند کاهش سوددهی شرکت‌های زیرمجموعه صندوق بازنشستگی کشوری را تاحدودی جبران کرده و با تکمیل زنجیره ارزش پتروشیمی، آورده صندوق و سهامداران آن، یعنی بازنشستگان عزیز، را افزایش دهد.

در صورت اجرای به‌موقع مراحل تأمین مالی و مجوزها، این پروژه ظرف ۳۶ ماه به بهره‌برداری خواهد رسید. در همین راستا، مناقصه‌ای برای انتخاب پیمانکار مهندسی، تأمین و اجرا (EPC) برگزار شده است که ۱۱ شرکت معتبر داخلی در آن شرکت کرده‌اند. همچنین، لایسنس UP چین که یکی از برترین فناوری‌های این حوزه در سطح جهان محسوب می‌شود، برای این پروژه در نظر گرفته شده است.

با آغاز فاز EPC، انتظار می‌رود که این پروژه به سرعت پیش رفته و در نهایت سهم بسزایی در زنجیره ارزش صنعت پتروشیمی و افزایش درآمد پتروشیمی جم داشته باشد.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.