«نبض بازار» گزارش می‌دهد؛

هوای خلاقیت نیرو کار را داشته باشیم/ چگونه نیرو کار می‌تواند مفید‌تر واقع شود؟

پتروشیمی امیرکبیر با اجرا سیاست توسعه مشارکت کارکنان و بهره‌گیری از ظرفیت‌های فکری و تخصصی، پاداش شش میلیاد و هفتصد میلیون ریالی بابت این طرح به کارکنان خلاق خود پرداخت کرده است.
کد خبر : 41619
تاریخ انتشار : یکشنبه 18 خرداد 1404 - 20:48
هوای خلاقیت نیرو کار را داشته باشیم/ چگونه نیرو کار می‌تواند مفید‌تر واقع شود؟
Print Friendly, PDF & Email

به گزارش نبض بازار، نقش نیرو کار در پتروشیمی‌ها، نقشی تعیین‌کننده است. نیرو کار پتروشیمی‌ها نیز به عنوان کارگران ماهر، سهم مهمی در تداوم تولید و رشد دستاورد‌های مجموعه خود دارند. استفاده از ایده‌های کارگران، افزایش حقوق نسبت به تورم، ارائه مزایا، بهبود محیط کارگری و … بخشی از امتیازاتی است که می‌تواند ذهن کارگران را نسبت به حضور مداوم در آن محیط توجیه کند.

انگیزه‌سازی در نیرو کار صنعتی

کارگر صنعتی به طور معمول با محیطی نسبتاً سخت و رسمی مواجه است که باید هر روزه میزان خطا کاری خود را به صفر نزدیک کرده و در روند تولید نیز، با رفتاری بهینه، به اهداف مدنظر سازمانی خود دست یابد. تداوم این روند برای کارگران نیازمند انگیزه کافی است. اما سؤال اساسی اینجاست که این انگیزه چگونه تحقق می‌یابد؟ آیا صرفاً با پرداخت حقوق و مزایا نسبی می‌توان یک کارگر را تبدیل به کارگری بهینه و با راندمان بالا تبدیل کرد؟

چرا باید نیرو کار را شریک تولید کرد؟

به باور برخی باید نیرو کار هر مجموعه، در روند تولید آن از هر نظر شریک باشد تا ضمن حس مسئولیت و مالکیت، تمام توان و خلاقیت خود را برای افزایش تولید بگذارد. در مقابل برخی مدعی‌اند که باید از نیرو کار نهایت استفاده را کرد و افزایش امتیازات آن، باعث طلب حقوق بیشتر و کاهش درآمدزایی مجموعه می‌شود. تجربیات متعدد در این حوزه ثابت کرده که روحیه، خلاقیت و توان نیرو کار در شرایطی با کار صنعتی پیوند می‌خورد، که از سوی کارفرما به رسمیت شناخته شده و به روش‌های مختلف تشویق شود. تشویقی که همراه با دستاورد‌های مهم برای مجموعه و افزایش بهره وری است.

کدام پتروشیمی‌ها هوای خلاقیت را دارند؟

پتروشیمی امیرکبیر یکی از نمونه‌های موفق در این حوزه است. امیرکبیر با اجرا سیاست توسعه مشارکت کارکنان و بهره‌گیری از ظرفیت‌های فکری و تخصصی، پاداش شش میلیاد و هفتصد میلیون ریالی بابت این طرح به کارکنان خلاق خود پرداخت کرده است. مشخصاً این مجموعه در اردیبهشت امسال اعلام کرد که مبلغ ۳۴۰ میلیون ریال پاداش به ۳ نفر از کارکنان تنها در یک طرح، در حوزه صرفه‌جویی پرداخت کرده است. طبق اعلام پتروشیمی امیرکبیر، پیشنهاد استفاده از مودیفایر پروپیلن به جای پروپان آلدهید در واحد پلی اتیلن سبک، منجر به افزایش ۳ تن در ساعت به ظرفیت تولید راکتور و افزایش سالانه ۲۳۷۶۰ تن محصول و جلوگیری از خروج ۱.۷۷۵ میلیون دلار ارز شده است.

امیرکبیر با این طرح ثابت کرد که با مشارکت دادن نیرو کار در روند طراحی تولید، می‌توان درآمد بسیار قابل توجهی کسب کرد، در حالیکه برخی از مجموعه‌ها با عدم ایجاد شرایط مالی و محیطی مناسب برای کارگران، به گمان خودشان در حال سود بردن از نیرو کار هستند، اما در واقع از سودآوری‌های بزرگتر با مشارکت نیرو کار محروم شده‌اند.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.