در پنجمین همایش و نمایشگاه صنعت دیرگداز مطرح شد : درخشش مدال حمایت از تولیدات داخلی بر سینۀ فولاد مبارکه
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت، در جریان افتتاح پنجمین همایش و نمایشگاه صنعت دیرگداز و پس از بازدید از غرفۀ فولاد مبارکه، ضمن تقدیر و تشکر از تلاش این شرکت در بومیسازی صنعت نسوز، از فولاد مبارکه بهعنوان برترین شرکت در زمینۀ استفاده و عرضۀ تولیدات داخلی در شرایط جنگ اقتصادی نام برد و تصریح کرد: در این ماراتن اقتصادی، شرکت فولادمبارکه عملکرد بسیار خوبی داشته و بخش اعظمی از بینیازی کشور از محصولات زنجیرۀ فولاد مدیون تلاش و تخصص فولاد مبارکه است.
به گزارش وقت خبر ، وی تصریح کرد: بخش اعظمی از بینیازی کشور از محصولات زنجیرۀ فولاد مدیون تلاش و تخصص فولاد مبارکه است.
خداداد غریبپور طی سخنانی در مراسم افتتاحیۀ این همایش گفت: نکتۀ مهم این است که صنعت نسوز صددرصد خصوصی است و این ویژگی بینظیر این صنعت است.
وی تأکید کرد: ما به دنبال تأمین مواد اولیه با اکتشافات جدید در زمینۀ معادن دولومیت و… هستیم.
غریبپور یادآور شد: ۵۰۰ هزار تن از ظرفیت ۷۰۰ هزار تنی این صنعت فعال است و امیدواریم با تأمین مواد اولیه، این صنعت با ظرفیت بیشتری کار کند و سرمایهگذاریهای صورتگرفته، وارد مدار تولید شود.
رئیس هیئت عامل ایمیدرو با تأکید بر تمرکز ایمیدرو بر حمایت از بخش خصوصی، اظهار داشت: ۱۸ طرح تحقیقاتی نیازمحور با همکاری دانشگاهها، جهاد دانشگاهی و مراکز علمی در حال اجراست.
وی همچنین گفت: ایمیدرو ۵۰ درصد بودجۀ تحقیقات و ۶۰ درصد بودجۀ آموزشی را افزایش داده است.
چالش مواد اولیه در صنعت نسوز
در ادامه، علی حسین زاویه، دبیر انجمن صنفی کارفرمایی صنعت مواد نسوز گفت: صنعت نسوز تنها صنعتی است که در صنایع فلزات، فولاد، نفت و گاز و پتروشیمی و… کاربرد دارد و بهصورت کامل به دست بخش خصوصی اداره میشود.
زاویه با اشاره به مشکلات صنعت نسوز اظهار داشت: یکی از مهمترین مشکلات صنعت نسوز تهیۀ مواد اولیه است. باتوجهبه اینکه این صنعت خصوصی است، انتظار میرود دولت در تأمین مواد اولیه به این صنعت کمک کند.
وی در ادامه افزود: سازمان ایمیدر و شرکت تهیه و تولید به ما قول دادهاند در تأمین مواد اولیه ما را یاری کنند.
۹۵ درصد مواد نسوز فولاد مبارکه تولید داخل است
ایرج مختارپور، مدیر مرکز نسوز فولاد مبارکه نیز گفت: امروز میتوانیم با افتخار اعلام کنیم که با کمک فولاد مبارکه و تلاش واحدهای تولیدی تأمینکنندۀ مواد نسوز داخلی، حدود ۹۵درصد از مواد نسوز موردنیاز شرکت از داخل تأمین میشود.
وی ضمن تأکید بر رشد مناسب و کیفیت مطلوب مواد نسوز تولید داخل گفت: بهدلیل تعداد اندک شرکتهای تولیدکنندۀ مواد نسوز در ایران، در ابتدا فولاد مبارکه بیش از ۸۰درصد از مواد نسوز را از خارج از کشور تأمین میکرد.
مختارپور در ادامه با اشاره به هدفگذاری فولاد مبارکه در احیا و کمک به بومیسازی صنایع وابسته گفت: در طول سه دهه از عمر فولاد مبارکه فعالیتهای بسیار گستردهای بهطور مشترک بین شرکت و تأمینکنندگان داخلی مواد نسوز در زمینۀ تولید داخلی و با استفاده از دانش و تجربۀ شرکتهای تحقیقاتی و دانشبنیان انجام شده است.
مختارپور گفت: حدود ۵ درصد از مواد نسوز بهدلیل نبود دانش فنی و تکنولوژی تولید و همچنین هزینۀ تولید زیاد بهعلت نبود مواد معدنی مورداستفاده در این محصولات، از خارج از کشور تأمین میشود. بااینحال، فعالیتهای بومیسازی این ۵ درصد هم با تولیدکنندگان مرتبط شروع شده است و امیدواریم نتایج خوبی را به همراه داشته باشد.
مدیر مرکز نسوز فولاد مبارکه در پاسخ به این سؤال که کیفیت و استانداردهای تخصصی تولیدات داخل صنعت دیرگداز چقدر قابلرقابت با محصولات مشابه خارجی است، گفت: قبل از استفاده از هر محصول در شرکت، آزمونهای خاصی انجام میگیرد. این محصولات مطمئنا در مرحلۀ اول قابلرقابت با محصولات مشابه خارجی نیستند، اما بعد از تغییرات و طی کردن مراحل استانداردسازی در طی تعامل فولاد مبارکه با واحد تأمینکننده، به نتیجۀ مطلوب و محصولی با شرایط کیفی و استاندارد برای استفاده در فولادسازی میرسیم.
مختارپور با تأکید بر این موضوع که صنعت نسوز در ایران بهطور کاملا خصوصی اداره میشود، گفت: خصوصی بودن صنعت نسوز در ایران باعث شده در تأمین مواد اولیه و تولید محصولات باکیفیت، موفقیتهای خوبی به دست آورد.
وی با اشاره به رکورد فولاد مبارکه در سال ۹۶ در رسیدن به حدود ۷.۶ کیلوگرم بر تن میزان مصرف نسوز ناحیۀ فولادسازی، گفت: این میزان مصرف و عملیاتهای دقیق و کارشناسانه الگویی مناسب برای سایر شرکتهای فولادسازی کشور است.
مختارپور در ادامه تصریح کرد: باتوجهبه بازار رقابتی موجود در کشور، شرکتهایی موفق خواهند بود که عملکردی مناسب در مدیریت هزینههای خود داشته باشند؛ بنابراین ازآنجاکه مواد نسوز یکی از اقلام پرهزینۀ تولید فولاد محسوب میشود، کاهش ضریب مصرف آن در این شرایط میتواند کمکی برای مقابله و پشت سر گذاشتن بحران موجود باشد؛ بنابراین رکورد حاصلشده در شرکت فولاد مبارکه یکی از موفقیتهای شرکت در زمینه کاهش هزینههای تولید است.
مدیر مرکز نسوز فولاد مبارکه گفت: با حساسیتها و استانداردهای خاصی که فولاد مبارکه برای محصولات نسوز تعیین میکند، شرکتهای داخلی در تطبیق و رشد و توسعۀ محصولات موفق عمل کردهاند و نیازهای فولادسازی را با استانداردهای جهانی برآورده میکنند.
شایان ذکر است این همایش و نمایشگاه با حضور بیش از ۵۰ شرکت داخلی و خارجی از ۲۹ مهرماه تا اول آبان ماه در هتل المپیک تهران برپا و طی آن ۳۵ مقالۀ علمی و ۱۵ سخنرانی مهم ارائه شد.
برچسب ها :بومیسازی ، صنعت نسوز ، فولاد مبارکه ، وقت خبر
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰