مدیر انقلابی که کارآمد است
به گزارش وقت خبر به نقل از نبض بازار، بدنبال تحریم ظالمانه آمریکا علیه برخی اشخاص حقوقی و حقیقی و صنایع مهم کشور، واکنش هایی از سوی مقامات و مدیران صوررت گرفته است. تحریم اخیر در حقیقت یک نمایش است و هیچ اثری در روند تولید و صادرات پتروشیمی ندارد و شرکتهای داخلی، روال کاری خود را ادامه میدهند.
دفتر کنترل داراییهای خارجی وزارت خزانهداری آمریکا (OFAC)پنجشنبه گذشته اعلام کرد که شبکهای از تولیدکنندگان محصولات پتروشیمی ایران و همچنین شرکتهای صوری مستقر در جمهوری خلق چین و امارات عربی متحده که حامی شرکت پتروشیمی تریلیانس و شرکت بازرگانی پتروشیمی ایران هستند را در فهرست تحریم قرار داده است. بر اساس آنچه مقامات امریکایی ادعا کردهاند، این دو شرکت در فروش محصولات پتروشیمی ایران در خارج از این کشور نقش اساسی دارند. بر اساس اعلام وزارت خزانهداری آمریکا تحریمهای جدید شامل شرکتهای پتروشیمی ایران از جمله مارون، خارک و فنآوران ایران هم میشود. بر این اساس دو شخص حقیقی و ۹ شرکت با ادعای فروش محصولات پتروشیمی ایران تحریم شدهاند.
این خبر در برخی رسانهها به شکلی انتشار یافت که گویا اتفاق بسیار بدی برای صنعت پتروشیمی ایران افتاده و گمانههای درباره کاهش سود شرکتهای پتروشیمی هم مطرح شد که اثر خود را در صف فروش برخی سهام گروه شیمیایی نشان داد.
اما مروری بر تحریمهای قبلی علیه صنعت پتروشیمی ایران و مقایسه آن با تحریمهای جدید نشان میدهد عملاً اتفاق خاصی در این حوزه رخ نداده و این صنعت در برابر تحریمهایی بهمراتب سنگینتر دوام آورده و ارزهای صادراتی خود را هم وارد کرده است بهاینترتیب تحریمهای اخیر در مقایسه با آن، چندان جدی به نظر نمیرسند.
ارزآوری پتروشیمی با وجود تحریمها
در پی تحریمهای جدید وزارت خزانهداری آمریکا، پتروشیمی مارون در لیست تحریمها قرار گرفت، امین امرائی در پی تحریم پتروشیمی مارون توسط وزارت خزانه داری دولت استکباری، جنایتکار و ضد حقوق بشری آمریکا بیانهای صادر کرد.
بسم الله الرحمن الرحیم
وَ الَّذِینَ جاهَدُوا فِینا لَنَهْدِیَنَّهُمْ سُبُلَنا وَ إِنَّ اللَّهَ لَمَعَ الْمُحْسِنِینَ
در بیست و ششمین روز از خردادماه هزار و چهارصد و یک، وزارت خزانه داری دولت استکباری، جنایتکار وضدحقوق بشری آمریکا با سابقهای سیاه از مداخلات متعدد در امور داخلی و منطقهای کشورهای مختلف، شرکتهای تولیدکنندهی محصولات پتروشیمی از جمله پتروشیمی مارون را با بیانیهای فاقد مشروعیت در فهرست تحریمهای ظالمانهی خود قرار داد.
اینجانب به نمایندگی از مدیران وکارکنان زحمتکش، مومن و انقلابی شرکت پتروشیمی مارون ضمن محکوم کردن این حرکت نابخردانه و ضد انسانی دولت امریکا بیان میدارم با عزمی راسختر از قبل و با ارادهای آهنین با استعانت از خداوند منان، بهره گیری از منویات مقام معظم رهبری و با همت و غیرت جوانان متعهد و متخصص این شرکت در سال تولید دانش بنیان، نقشههای استکبار جهانی در حوزهی صنعت و تولید را بی اثر و با مجاهدت اثرگذار علمی، این حرکت خارج از چهارچوب و قواعد حقوق بین الملل را پاسخ گفته و از این آزمون نیز سربلند و فرازمند بیرون خواهیم آمد… ان شاءالله
وی سال گذشته مدیر عامل پتروشیمی شیراز بود و طبق صورتهای مالی کدال که اخیرا منتشر شده عملکرد مثبتی داشته است.
عملکرد امرایی بسیار حائز اهمیت است و با تلاشهای این مدیر، شرکت پتروشیمی شیراز در ۱۲ ماهه منتهی به اسفند به سود خالص ۵۵۵۷ میلیارد تومانی دست یافت، که در مقایسه با مدت مشابه قبل با افزایش ۷۹ درصدی همراه بود.
این شرکت به ازاء هر سهم نیز سود ۱۰.۸۹۶ ریالی ساخته است.
گفتنی است فروش این شرکت با ۹۴ درصد رشد به ۱۴.۱۱۲ میلیارد تومان افزایش داشت و در نهایت موجب تحقق سود ناخالص ۷.۰۹۷ میلیارد تومانی شد.
بیانیه وی علیه تحریمهای ظالمانه دولت آمریکا علاوه بر شعار انقلابی، برای کشور و صنعت پتروشیمی عملکرد مثبتی داشته است.
صنعت پتروشیمی در مسیر توسعه
هرچند آمریکا ادعا میکند که تحریمهای خود را با هدف فشار اقتصادی به ایران اعمال میکند و رسانههای جریان اصلی غرب نیز پیوستهای رسانهای برای پذیرش چنین نگاهی را تهیه میکنند، اما آمار و ارقام عملکردی صنعت پتروشیمی ایران نشان میدهد نهتنها این صنعت ارزآوری خود را حفظ کرده که در مسیر توسعه نیز گام برداشته است.
بر اساس آمار موجود، در مجموع در سالهای دوره دوم تحریمها (۹۸ تا ۱۴۰۰)، پتروشیمیها ۲۷ میلیارد دلار درآمد ارزی به سامانه نیما عرضه کردند که معادل ۸۲ درصد از کل درآمدهای صادراتی آنها است.
بر اساس پیشبینی صورتگرفته میبایست در سال ۱۴۰۰ چیزی حدود ۱۲ میلیارد دلار ارز حاصل از صادرات محصولات پتروشیمی در سامانه نیما عرضه میشد که این رقم قبل از پایان سال محقق شد و پتروشیمیها تا پایان سال بالغ بر ۱۲.۵ میلیارد دلار در سامانه نیما عرضه کردند.
پتروشیمیها در سال جاری هم پابهپای سایر صادرکنندگان ارزآوری داشتهاند. به گفته علی صالحآبادی؛ رئیسکل بانک مرکزی، «از ابتدای سال ۱۴۰۱ تا ۲۰ خردادماه، حدود ۸ میلیارد و ۱۰۰ میلیون دلار ارز مربوط به صادرکنندگان غیرنفتی، نفتی و پتروشیمی در بازار حواله معامله صورت گرفته و این مبلغ تمام تقاضای بازار را پوشش داده است».
سابقه تحریم پتروشیمی
تحریم پتروشیمی سابقهای طولانی دارد؛ در یکی از نخستین تحریمهای این حوزه، خردادماه ۹۲ آمریکا ۸ شرکت پتروشیمی را تحریم کرد تا بهزعم خود منبع گستردهای از درآمدهای خارجی ایران پس از نفت را هدف قرار دهد.
همچنین آبانماه ۹۷ آمریکا اعلام کرد دور جدید تحریمهای خود را ذیل ایده کلی “فشار حداکثری” علیه ایران آغاز کرده که در آن تحریمها نام ۱۵ شرکت پتروشیمی از جمله شرکت ملی پتروشیمی ایران به چشم میخورد.
علاوه بر این دفتر کنترل داراییهای خارجی وزارت خزانهداری آمریکا در خردادماه ۱۳۹۸ طی بیانیهای اعلام کرد که ایالات متحده آمریکا «شرکت صنایع پتروشیمی خلیجفارس» و ۳۹ زیرمجموعه و نمایندگیهای فروش آن در خارج از ایران را در فهرست سیاه قرار داده است.
اصرار بر تحریمهای قبلی
جالب است که آمریکا در تحریمهای اخیر باز هم سراغ همان شرکتهای قبلی رفته و پس از تحریم نهادهایی که به ادعای او با شرکت پتروشیمی تریلیانس همکاری داشتهاند، این بار خود شرکت اصلی را تحریم کرده است.
دفتر کنترل سرمایههای خارجی وزارت خزانهداری آمریکا سپتامبر ۲۰۲۰ (شهریور ۹۹) ۶ نهاد را بهخاطر پشتیبانی و فعالیتهای مرتبط با شرکت پتروشیمی تریلیانس که این نهاد در ژانویه ۲۰۲۰ (دیماه ۹۸) توسط خزانهداری نامگذاری شده بود، لیست گذاری کرد. آمریکا آن زمان مدعی بود این ۶ نهاد که در ایران، امارات متحده عربی و چین قرار داشتند، از اقدامات مستمر تریلیانس در فروش محصولات پتروشیمی ایران شامل تلاش برای مخفی کردن یا پنهان کردن دخالت خود در قراردادهای فروش پتروشیمی ایران پشتیبانی کردهاند.
برچسب ها :بیانیه ، پتروشیمی ، تحریم های آمریکا
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰