مدیرعامل پتروشیمی خارک تاکید کرد:

تنها راه نجات متانول ایران تکمیل زنجیره ارزش است+فیلم

بهزادی گفت: راز موفقیت کشور ما در متانول، تکمیل زنجیره و خوشه ارزش متانول است که باید انجام و ادامه بدهیم.
کد خبر : 24350
تاریخ انتشار : پنجشنبه 11 خرداد 1402 - 11:55
تنها راه نجات متانول ایران تکمیل زنجیره ارزش است+فیلم
Print Friendly, PDF & Email

به گزارش وقت خبر، بهمن بهزادی، مدیرعامل پتروشیمی خارک در خصوص ثبت و جابجایی رکورد‌های خیره کننده توسط این شرکت در سال گذشته در حوزه‌های تولید، فروش و سودآوری اظهار داشت: سال گذشته پتروشیمی خارک علیرغم همه مسائل و مشکلاتی که داشت، موفق شد که به رکورد بالای ۱۰۱ درصدی در تولید متانول با ۶۷۲ هزار تن و محصولات ال پی جی با ۳۱۱ هزار تن دست پیدا بکند.

بهزادی ادامه داد: رکورد درآمد عملیاتی شرکت با ۱۱ هزار و ۱۸۰ میلیارد تومان و افزایش ۲۰ درصدی نسبت به سال مالی ۱۴۰۰ و رکورد تاریخ سودآوری شرکت با تحقق ۳۸۴۷ میلیارد تومان و افزایش ۳۵ درصدی نسبت به سال مالی ۱۴۰۰، شکسته شدند، رکورد‌هایی که برخی از آن‌ها نتیجه اقدامات ارزنده‌ای در حوزه فروش و در حوزه‌های مدیریت انرژی، منابع و صرفه جویی بود که امروز نتیجه اش را در مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت دیدیم و مورد تحسین و تشویق همه سهامداران حقیقی و حقوقی شخارک قرار گرفت.

مدیرعامل پتروشیمی خارک در مورد اینکه پتروشیمی خارک با توجه به مزیت‌هایی همچون خوراک پایدار به عنوان سودآورترین متانول ساز کشور لقب گرفت، گفت: در این مورد باید دیگران قضاوت کنند.
بهزادی راجع به کم و کیف ساخت پروژه متانول ۲ این مجتمع تصریح کرد: با پیگیری‌های مستمر هلدینگ اهداف، مجوز اعطای خوراک پروژه متانول ۲ و دستور تسریع آغاز عملیات اجرایی به ما داده شد.

مدیرعامل پتروشیمی خارک با تاکید بر اینکه تاکنون ۲۰۰ میلیون دلار برای این پروژه هزینه شده، ادامه داد: واحد‌های یوتیلیتی و مخازن پروژه متانول ۲ خارک احداث شده و زیر ساخت‌های لازم آن مانند نیروگاه، اسکله، ۲خط ۷۲ اینچ مهیا شده و تجهیزات لازم برای تجهیز کارخانه مانند کمپرسور‌های فرآیندی گاز طبیعی و CO۲، بویلر ۵۰ تنی، بوستر کمپرسور و … خریداری شده است؛ لذا برنامه ریزی کرده ایم تا پروژه متانول ۲ خارک در بازه ۳۶ ماهه اجرایی شود.

بهزادی در مورد خارج شدن پتروشیمی خارک از لیست صنایع آلاینده گفت: استراتژی ما اینست که پتروشیمی خارک باید صنعت پاک باشد، البته باید ما را با خودمان نه با واحد‌های به روز امروزی قیاس بکنند. سال گذشته پتروشیمی خارک از لیست صنایع آلاینده خارج شد و ما دوستدار محیط زیست و دوستدار آهوان زیبای جزیره خارک هستیم و اخیرا هم ۲۰ جفت کبک در جزیره خارک رهاسازی کردیم تا به نوعی در حوزه محیط زیست هم حرف کوچکی برای گفتن داشته باشیم.

مدیرعامل پتروشیمی خارک در پاسخ به این پرسش که آیا واحد‌های آلاینده خاصی را از سرویس خارج کرده اید، اظهار داشت: نه تنها ما واحد‌هایی را از سروریس خارج نکرده ایم، بلکه تا چند روز آینده یکی از پروژه‌های کوچک ما در حوزه محیط زیست، به بهره برداری خواهد رسید. در سال گذشته ما حتی دو تا از واحد‌های درین، پساب‌های انسانی را هم بازیافت، بهره برداری، تصفیه کرده و به فضای سبز برگرداندیم.

بهزادی در مورد اینکه آیا ورود محصولات پتروشیمی روسیه به بازار کشور‌های همسایه به ویژه متانول روسی که دست به دامپینگ قیمتی زده و باعث اسپرد و آربیتراژ بازار شده است، و با توجه به اینکه بازار اصلی متانول شما چین و هند است، آیا تهدیدی برای شما محسوب می‌شود، تاکید کرد: متانول یک ماده نیمه خام و خام است و به عنوان سوخت کشتی‌ها هم مورد استفاده قرار می‌گیرد، ما بایستی به سمتی برویم که مزیت کشور ماست که از این فرصت بهره برداری حداکثری کنیم و به سمت تکمیل زنجیره ارزش برویم و راهی جز این نمانده است و بایستی انجام بشود.

مدیرعامل پتروشیمی خارک با اشاره به احداث دو واحد پایین دست متانول در این مجتمع افزود: این دو واحد پایین دست زنجیره ارزش متانول در ابتدا در هیات مدیره پتروشیمی خارک مصوب شده و سپس در هیات مدیره صندوق اهداف، شرکت سرمایه گذاری اهداف و هیات رییسه صندوق بازنشستگی نفت مصوب و به ما ابلاغ شده است.

بهزادی در خصوص اینکه برخی کارشناسان معتقدند که الان خود چینی‌ها هم به دنبال MTO , MTP نیستند و از متانول صرفا برای سوخت استفاده می‌کنند و متانول سازان ایرانی هم باید در این زمینه ورود کنند، گفت: من به عنوان یک کارشناس به این حرف‌ها خیلی اعتقادی ندارم و راز موفقیت کشور ما در متانول، تکمیل زنجیره و خوشه ارزش متانول است که باید انجام و ادامه بدهیم.

مدیرعامل پتروشیمی خارک در مورد اظهارات اخیر قالیباف رییس مجلس مبنی به رسمیت نشناختن نرخ قیمتگذاری ۲۸.۵۰۰ تومانی دولت در خوراک با ارز نیمایی و در صورت افزایش قیمت خوراک، آیا در سال رشد تولید، این رویه تهدیدی برای تولید و سودآوری پتروشیمی‌ها نیست، تصریح کرد: ما به عنوان یکی از اعضای انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی به همراه سایر اعضا پیگیر این موضوع در صنعت ارزش آفرین پتروشیمی هستیم و قطعا نه دولت و نه مجلس هیچ علاقه‌ای ندارند که شرکت‌های پتروشیمی متضرر بشوند.

برچسب ها :

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.