بحران خاموش فقدان امام جماعت فعال در قلب مساجد کشور
به گزارش وقت خبر،مساجد از دیرباز به عنوان قلب تپنده فرهنگ و دین در جامعه اسلامی شناخته شدهاند. اما امروز چالش جدیدی در این عرصه پدیدار شده که توجهها را به خود جلب کرده است. براساس گزارشهای اخیر سازمان تبلیغات اسلامی، دو سوم از مساجد کشور فاقد امام جماعت فعال و تأثیرگذار هستند. این وضعیت
به گزارش وقت خبر،مساجد از دیرباز به عنوان قلب تپنده فرهنگ و دین در جامعه اسلامی شناخته شدهاند. اما امروز چالش جدیدی در این عرصه پدیدار شده که توجهها را به خود جلب کرده است. براساس گزارشهای اخیر سازمان تبلیغات اسلامی، دو سوم از مساجد کشور فاقد امام جماعت فعال و تأثیرگذار هستند.
این وضعیت نه تنها جامعه مذهبی را تحت تأثیر قرار داده، بلکه مسائل اجتماعی و فرهنگی مرتبط با این مراکز مذهبی را نیز به خطر انداخته است. ناصر رفیعی در گردهمایی ائمه جماعات مساجد کرمان با تأکید بر اهمیت مساجد، راهکارهایی برای بهبود وضعیت کنونی ارائه کرد. او همچنین به مشکلات مساجد در تهران اشاره کرد که در برخی موارد حتی بدون امام جماعت یا بسته شدهاند. آیا زمان آن فرا نرسیده که توجه بیشتری به این مسئله شود؟
نقش امام جماعت در احیای فرهنگ مسجد
ناصر رفیعی امروز هفتم شهریورماه در گردهمایی ائمه جماعات مساجد کرمان با بیان اینکه موضوع مسجد بسیار مهم است، به راهاندازی جلسهای با عنوان مسجد تراز در قم اشاره کرد و گفت: براساس گزارش سازمان تبلیغات دو سوم مساجد کشور فاقد امام جماعت فعال و تأثیرگذار هستند و این در حالی است که بعضی از مساجد شهر تهران بسته هستند و یا امام جماعت ندارند و این مسئلهای است که باید حل شود.
بنابر روایت ایسنا، او با اشاره به اینکه نخستین رمز موفقیت مسجد، اخلاص است؛ گفت: انسان مخلص در تشویق و تنبیه نه گم میشود و نه عقب میکشد.
اگر انسان برای خداوند مسجدداری کرد این مسائل بر روی او تأثیر ندارد و دومین مورد میانهروی و اعتدال است و در تمام امور یا از کندروی یا تندروی ضربه خوردهایم. وی بیان کرد: قرآن همواره بر اعتدال تأکید دارد و اعتدال، فرهنگ حاکم بر قرآن است. باید ارکان مسجد کار را به دست بگیرند اما با جوانان هم تعامل کنند و لذا ضرورتی ندارد امام جماعت در همه امور مسجد دخالت کند.
اهمیت تعامل و به روز بودن ائمه جماعات
رفیعی عدالت را سومین رمز موفقیت در مسجد دانست و با بیان اینکه امام جماعت باید در گفتار خود عدالت داشته باشد، اظهار کرد: چهارمین راز موفقیت عفو است و هر کسی بدی کرد ببخشید. پنجمین راز وصل شدن به کسی که قطع ارتباط کرده و ششمین رمز، اعطا کردن به کسی است که محروم مانده است.
وی با تأکید بر اینکه ائمه جماعات یک محله باید با هم ارتباط داشته باشند، تصریح کرد: امام جماعت باید مردمی باشد. گوش شنوا به ویژه برای جوانان داشته و نسبت به صحبتهایی که میشنود به آنهایی که میتواند عمل کند و آنهایی که را نمیتواند، توضیح دهد.
رفیعی با بیان اینکه براساس گفته پیامبر اسلام حرف، نگاه و سکوت ما باید معنادار باشد، افزود: وقت سکوت باید فکر کرد، وقتی نگاه باید عبرت بگیریم و وقتی حرف میزنیم به یاد خداوند باشیم.
وی با توصیه به ارکان مسجد و ائمه جماعات برای اهتمام به امر مطالعه بهویژه کتابهای کوتاه تفسیری، میزان الحکمه، سفینهالبحار و…، اظهار کرد: امام جماعت بایستی حتماً بین دو نماز پنج دقیقه یک مسئله شرعی، یک حدیث و یک نکته تاریخی بیان کند.
این استاد حوزه با بیان اینکه بعضی منبرها بسیار ضعیف است که در بین منبرهای بانوان هم دیده میشود، بر خواندن مقتلهای خوب تأکید کرد و گفت: تفاسیر بسیار خوبی وجود دارد که باید برای جاذبه از آنها استفاده کرد زیرا مردم دنبال مطالب هستند.
وی ادامه داد: ائمه جماعات باید به روز بوده و با هوش مصنوعی، مدیریت فضای مجازی، سایتهای مختلف پرسش و پاسخ، مسائل متعدد اجتماعی، تاریخی و دینی آشنا باشند و کار کنند. اگر کار شود مردم هم استفاده میکنند.
رفیعی در پایان با تأکید بر اینکه روحانیون متوجه باشند که مداح نشوند، گفت: کار روحانیون طلبگی است و نباید جایی باشد که به عنوان مداح به مراسمی دعوت شوند. این یک ضرر است زیرا موجب میشود عدهای به جای درس خواندن مداح شوند. حتماً دقت داشته باشید معمم نباید کارش مداحی شود بلکه باید منبر برود و حدیث بخواند.
آیا راهکارهای ارائه شده میتواند وضعیت بحرانی مساجد کشور را بهبود ببخشد؟ نظرات و تحلیلهای خود را با ما به اشتراک بگذارید.
برچسب ها :امام جماعت ، مسجد
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 1 در انتظار بررسی : 1 انتشار یافته : ۰