«نبض بازار» گزارش می‌دهد:

پتروشیمی دریایی و چالش‌های محیط زیستی

پتروشیمی خارک نشان داد که می‌توان با حضور در حساس‌ترین مناطق از جمله خلیج فارس هم به محیط زیست آسیب نرساند.
کد خبر : 41633
تاریخ انتشار : چهارشنبه 7 خرداد 1404 - 22:54
پتروشیمی دریایی و چالش‌های محیط زیستی
Print Friendly, PDF & Email

به گزارش نبض بازار، پتروشیمی‌ها در هر منطقه که واقع شوند، چالش‌های جغرافیایی-محیط زیستی، خاص آن منطقه را دارند. این چالش‌ها نسبت به سیاست‌های پتروشیمی و برنامه‌های حفاظتی آن، کم و زیاد می‌شود. یکی از پیچیده‌ترین مدل‌های حفاظت محیط زیست در پتروشیمی، متعلق به پتروشیمی‌های دریایی است.

اگرچه استفاده از فرصت‌های دریا، نزدیکی به بنادر، حمل و نقل ارزان و آسان و استفاده از منابع زیرزمینی بخش مهمی از امتیازات پتروشیمی دریایی است، اما پسآب پتروشیمی‌ها در این مناطق، محل نگرانی فعالان محیط زیست از جمله در جزایر جنوب شده است.

صف پتروشیمی در حاشیه خلیج

با توجه به چالش‌های آبی و انتقال صنایع از جمله پتروشیمی‌ها و فولادی‌ها به سواحل جنوب، موضوع محیط زیست در این مناطق هم بیشتر شنیده می‌شود. هرچه جمعیت پتروشیمی‌ها بیشتر می‌شود، موضوع محیط زیست در این مناطق نیز به شکل پیچیده‌تری مورد بررسی قرار می‌گیرد.

۵۰ مجموعه پتروشیمی و صنایع وابسته به آن در حاشیه خلیج فارس، مسلماً این منطقه را بی تأثیر از خود وجود خود نخواهند گذاشت. پسآب کنترل نشده پتروشیمی، باعث مرگ آبزیان و آلودگی شدید محیط پیرامونی خواهد شد. در این بین صنایع با نگاهی به مسئولیت اجتماعی خود در قبال محیط زیست و جهت سلامت نیرو کار خود، به حل این مشکل از طریق تصفیه مرتب پرداخته‌اند.

پتروشیمی خارک و چالش پسآب

پتروشیمی خارک به علت وقوع در میانه خلیج فارس، با اتهام توزیع پساب خود در دریا مواجه شد. این ادعا که صرفاً یک حدس بر اساس کارکرد پتروشیمی بود، با واکنش این شرکت مواجه شد. اگرچه لازم به ذکر است که اداره محیط زیست بوشهر به عنوان متولی دولتی این موضوع، اعتراضی به فعالیت این پتروشیمی نداشته است.

پایش مداوم کیفیت پساب توسط آزمایشگاه‌های داخلی و نهاد‌های مستقل نظارتی، بخشی از فعالیت‌های مراقبتی پتروشیمی خارک در حوزه پسآب و محیط زیست است.

این شرکت در روند شفاف‌سازی فعالیت‌های خود مطح کرد، که کلیه پساب‌های صنعتی پیش از تخلیه، تحت فرآیند‌های تصفیه چندمرحله‌ای قرار می‌گیرند و مطابق با پارامتر‌های تعیین‌شده توسط سازمان محیط زیست و پایش ۲۴ ساعته این اداره هستند. در این بین تجربه پتروشیمی خارک نشان داد که می‌توان با حضور در حساس‌ترین مناطق از جمله خلیج فارس هم به محیط زیست آسیب نرساند.

تولیدات کنترل شده

تولید متانول در پتروشیمی‌ها نیز بخش دیگری از چالش محیط زیستی است. متانول می‌تواند محیط پیرامونی خود را تحت تأثیر قرار دهد و موجب مرگ آبزیان شود، اما این مشکل نیز توسط بخشی از پتروشیمی‌ها حل شده است. کنترل درصد پسآب حاصل از تولید متانول، کنترل نشت به خاک، بازیافت و تدوین قوانین نظارتی، باعث کاهش اثرات منفی تولید متانول در پتروشیمی‌های دریایی خواهد شد.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.