وضعیت سهام عدالت متوفیان به کجا رسید؟

معاون عملیات شرکت سپرده‌گذاری مرکزی وضعیت سهام عدالت متوفیان را تشریح کرد.
کد خبر : 16007
تاریخ انتشار : جمعه 7 مرداد 1401 - 14:30
وضعیت سهام عدالت متوفیان به کجا رسید؟
Print Friendly, PDF & Email

به گزارش وقت خبر، در طول چند دهه اخیر، خصوصی سازی به یکی از اهداف بسیار مهم و اساسی دولت‌های وقت مبدل شده است، در این راستا دولت نهم نیز در سال ۱۳۸۴ اقدام به واگذاری سهام عدالت به مشمولین و افراد واجد شرایط برای دریافت این سهام نمود. در ابتدای این کار تنها مدد جویان کمیته امداد امام خمینی و بهزیستی جزء مشمولان این طرح قرار گرفتند و سپس این سهام به اقشار دیگر از جمله بازنشستگان و کارکنان دستگاه‌های اجرایی نیز تعلق گرفت.

 

به هر حال مرگ جزء جدایی ناپذیر زندگی انسان بوده و احتراز از آن ممکن نیست. در گذر زمان ممکن است سهامداران به دلایل و علل گوناگون فوت کنند. اما سوالی که در اینجا مطرح می‌شود آن است که بعد از مرگ سهامدار، تکلیف این سهام عدالت چه خواهد شد؟

 

سهام عدالت یکی از دارایی‌های متوفی محسوب شده و از آن جهت که دارایی متوفی بعد از فوت ایشان به ورثه منتقل می‌شود، بنابراین این سهام نیز منطقا بعد از فوت مالک باید میان ورثه تقسیم شود.

 

تعیین تکلیف سهام عدالت متوفیان یکی از سوالات مطرح در خصوص سهام عدالت است. زمانی که سهام عدالت متوفیان تعیین تکلیف شود تعیین شده است.

 

پیمان حدادی دستیار رئیس سازمان بورس در امور سهام عدالت پیش‌تر با تاکید بر اینکه شرکت سپرده گذاری به صورت مرتب در حال پیگیری تعیین تکلیف سهام عدالت متوفیان است، گفته بود که، در فاز نخست باید یک لینک ارتباطی بین شرکت سپرده گذاری مرکزی و قوه قضاییه برقرار شود تا این شرکت بتواند به احکامی که قوه قضاییه در رابطه با تعیین وراث انجام می‌دهد، دسترسی داشته باشد تا این شرکت قادر باشد اطلاعات مورد نیاز را از این احکام استخراج کند.

 

در این خصوص وضعیت سهام عدالت متوفیان محمود حسنلو معاون عملیات شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اظهار داشت: در رابطه با سامانه انتقال سهام عدالت به وراث چند ماهی است که با قوه قضائیه در ارتباط هستیم؛ اخیرا مرکز آمار و فناوری قوه قضائیه و ریاست آن آقای کاظمی فر موافقت‌هایی را انجام دادند و اکنون در حال برگزاری جلسات فنی هستیم که بتوانیم پیاده سازی‌های فنی را تا آخر شهریور انجام دهیم.

 

وی ادامه داد: مهم‌ترین مشکلی که در زمینه انتقال سهام عدالت وراث وجود دارد گواهی حذف وراثت است که این گواهی به صورت کاغذی است. این کاغذ باید تبدیل به داده در سامانه شود تا بتوان از آن استفاده کنیم؛ برای این بخش قوه قضاییه قول کمک را داده است.

 

حسنلو افزود: قسمت بعدی که تقسیم دارایی است را سپرده گذاری انجام می‌دهد و طبق زمان بندی امیدواریم که به پایان شهریور برسانیم، اگر نرسید در آن زمان دلایل را بررسی خواهیم کرد.

 

پیش از این مطرح شده بود که سامانه انتقال سهام عدالت به وراث تا پایان شهریور راه اندازی خواهد شد.

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.