شکست در مقابل چالش کرونا جهان را به آتش خواهد کشاند
وزیر خارجه پیشین آمریکا ضمن تأکید بر نیاز واشنگتن به همکاری با دیگر کشورهای جهان برای شکست ویروس کرونا هشدار داد که در صورت عدم اقدام مناسب، احتمالاً اقتصاد جهان برای چندین نسل با بحران روبرو خواهد شد.
به گزارش وقت خبر . «هنری کیسینجر» وزیر خارجه پیشین آمریکا طی یادداشتی در روزنامه «وال استریت ژورنال» هشدار داد که احتمال میرود کروناویروس به بحران اقتصادی در جهان منجر شود که نسلها ادامه داشته باشد.
وی که در دوران ریاستجمهوری نیکسون و فورد بعنوان وزیر خارجه آمریکا فعالیت داشت، تصریح کرد که اگر اقدامات مناسبی برای مقابله با ویروس کرونا صورت نگیرد، احتمال بحران اقتصاد جهان وجود دارد.
کیسینجر در اظهاراتی صریح و تند در خصوص شیوع ویروس کرونا در جهان گفت که «شکست (در مقابله با کرونا) میتواند جهان را به آتش بکشد».
علیرغم تسریع شیوع ویروس «کووید-۱۹» در ایالات متحده آمریکا و مبتلا شدن بیش از ۳۰۰ هزار نفر و قربانی شدن ۸ هزار و ۴۵۴ نفر در آمریکا بر اثر بیماری همهگیر کرونا، کسینجر معتقد است که کاخ سفید اقدامات منسجم و پایداری در جلوگیری از وقوع یک فاجعه قریبالوقوع انجام داده است.
وی با اینحال ادامه داد: «(اما) دولت (آمریکا)می بایست با دوراندیشی عملکرد کارآمدی برای شکست این بیماری داشته باشد تا نه تنها اعتماد مردم آمریکا بلکه اعتماد جهان را مجدداً به دست آورد».
کیسینجر در ارتباط با پیامدهای شیوع کرونا بر اقتصاد جهان گفت: «وقتی بیماری همهگیر کووید-۱۹ به پایان برسد، مؤسسات بسیاری از کشورهای جهان بعنوان (شرکتهای) ناکام و شکستخورده تلقی خواهند شد. خواه این قضاوت منصفانه باشد یا خیر، حقیقت اینجاست که جهان بعد از ویروس کرونا دیگر به همان شکل قبل نخواهد بود»
کیسینجر سپس تصریح کرد که آمریکا باید به سرعت درمانی برای مقابله با کرونا پیدا کند و برای بازسازی اقتصاد جهانی تلاش کند و از «نظم جهانی لیبرال» محافظت کند و «حتی ایالات متحده آمریکا هم نمیتواند با یک تلاش صرفاً ملی، بر این ویروس (کرونا) غلبه کند».
اظهارات کیسینجر در شرایطی مطرح شده است که تا روز گذشته (شنبه)، تعداد مبتلایان به کرونا در جهان به یک میلیون و ۲۰۳ هزار و ۱۸۸ نفر افزایش یافته است و تعداد قربانیان این ویروس نیز به ۶۴ هزار و ۷۴۷ نفر رسیده است.
ایالات متحده آمریکا همچنان با ۳۱۱ هزار و ۶۳۷ مورد ابتلا و ۸ هزار و ۴۵۴ قربانی، بیشترین آمار مبتلایان به کرونا را در جهان دارا است.
اسپانیا با ۱۲۶ هزار و ۱۶۸ مبتلا به کرونا و ۱۱ هزار و ۹۴۷ قربانی جایگاه دوم و ایتالیا با ۱۲۴ هزار و ۶۳۲ مورد ابتلا و ۱۵ هزار و ۳۶۲ قربانی جایگاه سوم بیشترین تعداد مبتلایان به کرونا را در جهان دارا هستند.
وزیر خارجه پیشین آمریکا در این یادداشت به کمبود تجهیزات در آمریکا برای مقابله با کرونا اشاره کرد و گفت: «تجهیزات پزشکی برای رویارویی و مقابله با (بیماری کرونای) موج گستردهای از مبتلایان ناکافی است. ظرفیت بخش مراقبتهای ویژه رو به اتمام است. «تستگیری» برای تعیین میزان آلودگی (به کرونا) ناکافی است…یک واکسن موفقیتآمیز احتمالاً ۱۲ تا ۱۸ ماه دیگر ساخته میشود».
وی تصریح کرد که آمریکا برای شکست کرونا نیاز به همکاری با دیگر نقاط جهان دارد و گفت: «نیازهای فعلی باید با تدوین چشمانداز و برنامه همکاریهای بینالمللی و جمعی برای مقابله با بحران همراه باشد».
وی سه گام را به آمریکا برای مقابله و شکست کرونا و سپس ثباتبخشی به اقتصاد پیشنهاد داد و اولین راه را پیدا کردن درمانی برای ویروس کرونا دانست.
وی گفت: «ما باید تکنیکها و فناوریهای جدیدی را به منظور کنترل بیماریهای عفونی و (تولید) واکسنهای متناسب برای جمیعت وسیعی توسعه دهیم».
بنا به گفته کیسینجر، گام دوم «بهبودی زخمهایی است که بر اقتصاد جهان وارد آمده است. رهبران جهان درسهای مهمی را از بحران مالی سال ۲۰۰۸ آموختهاند اما شرایط فعلی به واسطه حجم جهانی (شیوع) ویروس کرونا پیچیدهتر است. مدارس تعطیل شدهاند، رستورانها تعطیل شدهاند و طرح فاصلهگذاری اجتماعی اجرا شده است».
وی تأکید کرد که میبایست اقدامات مؤثری برای رفع خسارات وارده به آنهایی که بیشترین لطمه را از تعطیلیها دیدهاند، صورت بگیرد.
کیسینجر سپس تصریح کرد که گام سوم و نهایی، «پاسداری و محافظت از اصول نظم جهانی لیبرال است».
وی در پایان تأکید کرد که چالش کنونی جهان، مدیریت بحران و ساخت آینده است و شکست در این چالش میتواند جهان را به آتش بکشد.
فارس /
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰