عوامل خروج پول حقیقی از بورس
به گزارش وقت خبر، معاملات بورس دیروز ۲۵ تیر ماه افت ۰٫۶ درصدی را تجربه کرد و در سطح یک میلیون و ۴۸۰ هزار واحدی قرار گرفت و روند نزولی داشت و شاخص کل در اولین روز هفته با افت ۱۰ هزار و ۲ واحدی به محدوده یک میلیون و ۴۸۰ واحدی رسید. از سوی دیگر شاخص هموزن نیز به محدوده ۴۰۵ هزار واحدی رسید.
تنها گروهی که در بازار روز گذشته به صورت کلی روند مثبتی را سپری کرد، گروه دارویی بود که به واسطه رشد نرخ فروشهای این شرکتها اتفاق افتاد و روند مثبت این گروه از میزان منفی بودن شاخص کاست. گروههای بزرگ بازار مانند فلزات، بانکیها و شیمیاییها همچنان روند نزولی دارند، شاخص به یکی از مهمترین سطحهای حمایتی خود یعنی محدوده یک میلیون ۴۸۰ هزار واحد رسیده است که در صورتی که فردا از دست برود احتمال افت تا یک میلیون ۴۵۰ هزار واحد وجود خواهد داشت.
این در حالی بود که بورس اوراق بهادار تهران امروز نیز در یک روند کاملاً ریزشی قرار گرفت، به گونهای که شاخص کل در پایان معاملات با کاهش ۱۰ هزار و ۳۲۰ واحد نسبت به روز گذشته معاملات به رقم یکمیلیون ۴۶۹ هزار و ۷۳۰ واحد رسید و همچنان در مدار منفی قرار گرفت.
بازار سرمایه در حالی امروز معاملات خود را به پایان رساند که مهمترین حمایت خود را از دست داد. شکسته شدن این حمایت میتواند یک سیگنال منفی برای بازار سرمایه باشد.
در صورتی که شاخص کل بورس امروز میتوانست این حمایت را نگه دارد و به سطح پائینتر نرود، نشانه امیدوارکنندهای برای سهامداران بود تا شاخص بتواند به کانال ۱.۵ میلیون واحدی بازگردد.
برخی کارشناسان بازار سرمایه معتقدند، رفتار هیجانی سهامداران یکی از مشکلات فعلی بازار سرمایه است. این معضل از سالهای گذشته بر بازار حاکم بوده است. البته بازار سرمایه در شرایط فعلی با ریسکهای سیاسی و اقتصادی همراه است.
فاصله نرخ ارز نیمایی با نرخ ارز آزاد مشکل جدید بازار سرمایه
رضا گلستانی، کارشناس بازار سرمایه اظهار داشت: تا زمانی که ریسکهای سیاسی و اقتصادی بیرون از بازار سرمایه کاهش پیدا نکند، نمی توان امیدوار به برگشت بازار سرمایه بود. طرح مجلس درباره بورس کالا، بازار سهام را با چالش جدی قیمتگذاری دستوری برای همه محصولات عرضه شده در این بازار ایجاد کرده است.
وی ادامه داد: مهمترین دلیل خروج پول حقیقی از بازار سرمایه به موضوع فاصله ۳۰ درصدی نرخ ارز نیمایی با نرخ آزاد ارز باز میگردد. سرمایهگذاران گزینههای متفاوتی را برای سرمایهگذاری در بازارهای مختلف از طلا گرفته تا مسکن، دلار و غیره دارد، با اندک مقایسهای مشخص میشود بازار سرمایه با کمترین میزان بازدهی در این مدت همراه بوده است.
این کارشناس بازار سرمایه تصریح کرد: قیمت در سایر بازارها براساس نرخ ارز آزاد تعیین میشود، ولی در بازار سرمایه شرکتهای صادراتی باید نرخ خود را با ارز نیمایی محاسبه کنند. به همین دلیل ارز آنها در مقایسه با بازار آزاد تسعیر زیادی پیدا میکند و دارایی این سهامداران به عنوان دارایی که قرار بوده به نوعی هجینگ دلاری برای سهامدار محسوب شود که خاصیت خود را از دست داده است. در نتیجه چنین بازاری جذابیت خودش را برای سرمایهگذاران از دست میدهد.
کاهش شاخص کل بورس
در جریان معاملات روز یکشنبه، شاخص کل بورس با ریزش ۱۰ هزار و ۲۳۱ واحدی نسبت به روز شنبه به رقم یک میلیون و ۴۶۹ هزار و ۸۱۹ واحد رسید. بازدهی این شاخص منفی ۶۹ صدم درصد بوده است.
شاخص کل هموزن بورس نیز با افت سه هزار و ۱۴۳ واحدی در سطح ۴۰۲ هزار و ۴۳۳ واحدی ایستاد. بازدهی این شاخص نیز منفی ۷۸ صدم درصد بوده است. همچنین شاخص کل فرابورس ۱۳۰ واحد پائین آمد و در سطح ۱۹ هزار و ۶۲۰ واحد قرار گرفت.
عمیق تر شدن رکود در بازار سهام
امروز ارزش معاملات کل بازار سهام به رقم ۱۳۵ هزار و ۸۱۷ میلیارد تومان افزایش یافت. ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه ۱۲۹ هزار و ۸۸۵ میلیارد تومان بود که ۹۵ درصد از ارزش کل معاملات بازار سرمایه را تشکیل میدهد.
البته امروز ارزش معاملات خرد سهام نیز با کاهش ۸ درصدی نسبت به روز کاری قبل به رقم ۲ هزار و ۶۵۷ میلیارد تومان رسید. سهم این معاملات از کل معاملات بورس یک درصد بوده است.
افزایش خروج سرمایه حقیقی از بورس
امروز ارزش خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار برای بیست و سومین روز متوالی منفی شد و ۴۹۶ میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج شد که رشد ۶۷ درصدی نسبت به روز گذشته داشته است. گروه های فلزات اساسی، بانک ها و موسسات اعتباری و فرآورده های نفتی، کک بیشترین خروج پول حقیقی را داشته اند.
در معاملات روز یکشنبه بیشترین خروج پول حقیقی به سهام شپنا (شرکت پالایش نفت اصفهان)، دی (بانک دی) و شتران (شرکت پالایش نفت تهران) اختصاص داشت و نمادهای شبندر (پالایش نفت بندرعباس)، خدیزل (بهمن دیزل) و شبریز (پالایش نفت تبریز) بیشترین ورود پول حقیقی را داشتند.
کاهش ارزش صفهای خرید در بازار سرمایه
در جریان معاملات روز یک شنبه، تعداد ۱۳۴ نماد با افزایش قیمت و ۴۲۵ سهم نیز با کاهش قیمت مواجه شدند. در پایان معاملات امروز، ارزش صفهای فروش پایانی بازار نسبت به روز کاری قبل رشد ۶ درصدی داشت و ۱۱۹ میلیارد تومان شد. ارزش صف های خرید نیز نسبت به پایان روز کاری گذشته ۵۷ درصد افت کرد و در رقم ۱۱۲ میلیارد تومان ایستاد.
امروز نمادهای سنیر (شرکت سیمان سفید نیریز)، تکنو (شرکت تکنو تار) و سکرد (شرکت سیمان کردستان) بیشترین صف خرید را داشتند.
بیشترین صف فروش بازار در پایان معاملات به نماد غدشت (شرکت دشت مرغاب)، فلوله (لوله و ماشین سازی ایران)، وساخت (سرمایه گذاری ساختمان ایران) تعلق داشت.
منبع: فارس
برچسب ها :بازار بورس ، شاخص بورس ، فرابورس
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 10 در انتظار بررسی : 9 انتشار یافته : ۱