عرضه مسکن در بورس کالا چه مشکلاتی را رفع میکند؟
به گزارش وقت خبر، عرضه املاک مازاد دولتی و نهادهایی همچون شهرداریها و بانکها در بورس کالا به دلیل ایجاد شفافیت کامل و امکان دسترسی برابر برای همگان از بروز فسادهای احتمالی در چرخه سنتی فروش املاک جلوگیری میکند و یک رویهای قانونمند را جایگزین مزایدههای فعلی میکند.
عرضه املاک در بورس کالای ایران عمر یکساله خود را به پایان رسانده و عملکرد موفق بورس کالا در زمینه فروش املاک وزارت راه و شهرسازی، وزارت دفاع و بانکها باعث شده مشتریان جدیدی برای حضور در این بازار به صف شوند.
امکان رصد و نظارت کامل در معاملات بورس کالا
در مقوله عرضه املاک در بورس کالا در ابتدا سیاستگذاران به عنوان ناظر حضور دارند و همچنین، طرف خریدار و قیمتی که پیشنهاد و در نهایت معامله میشود، مشخص خواهد بود. به این ترتیب با توجه به نظارتهایی که وجود دارد، شائبههایی که تا پیش از این وجود داشت از میان میرود.
عظیمی کارشناس حوزه بورس کالا در خصوص علت عرضه نشدن املاک بانکها در بورس کالا، اظهار کرد: هم اکنون واگذاری املاک بانکها از سوی سیستم شرکت فروش اموال مازاد بانکها (فام) انجام میشود که تمامی کارها از جمله کارشناسی املاک از سوی کارشناسان رسمی دادگستری، برگزاری مزایده تا انتقال سند به خریدار توسط این شرکت انجام میشود.
این کارشناس حوزه بورس کالا افزود: طبق ماده ۹ قانون برنامه پنجساله ششم توسعه، تمام دستگاههای مشمول قانون، از جمله بانکهای دولتی مکلف به رعایت قانون برگزاری مناقصات و انجام معاملات خود از طریق سامانه الکترونیکی تدارک دولت هستند که این سامانه و سامانه فام، عملا رقیب بورسکالا برای عرضه املاک دولتی محسوب میشوند.
عظیمی در پاسخ به این پرسش که آیا عرضه در بورس کالا میتواند منجر به کاهش قیمت مسکن شود؟ ادامه داد: تجربه معاملات بورس کالا در حوزه خودرو میتواند درخصوص پاسخ به این سوال کمک کند. تقریبا در مورد تمام مواردی که خودرو در بورس کالا عرضه شده است، قیمت کشف شده، بین قیمت پایه اعلامی و قیمت بازار آزاد بوده است. یعنی در خصوص املاک نیز احتمالا قیمتی که کشف خواهد شد، زیر قیمتهای معاملاتی بازار خواهد بود و این به معنای کمک بورس کالا به کاهش قیمت هاست.
این کارشناس حوزه بورس کالا در خصوص اینکه با عرضه املاک در بورس کالا چه مشکلاتی رفع میشود؟ افزود: در معاملاتی که تاکنون خارج از بورس انجام میشد بهویژه در معاملات املاک دولتی، مزایدهها بهصورت پاکت صورت میگرفت بنابراین شرکتکنندگان معامله همواره بابت سالم ماندن معامله و دور ماندن از مداخله افراد برگزارکننده نگران بودند. وقتی مکانیسم دستی و سنتی باشد؛ احتمال بروز هر اتفاقی در هر مرحله از کار وجود دارد و این نگرانی همواره برای طرفهای معامله وجود خواهد داشت، اما در مورد عرضههای بورس این نگرانیها موضوعیتی ندارد و عرضه در یک فضای کاملا شفاف شکل میگیرد.
برچسب ها :بازار مسکن ، بورس کالا ، مسکن
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰