استفادۀ بهینۀ فولاد مبارکه از پساب شهری
معاون آب و آبفای وزیر نیرو روز پنجشنبه در آیین بهرهبرداری از چهار پروژۀ صنعت آب و برق در استان تهران که در قالب ویدئوکنفرانس با حضور رئیسجمهوری و وزیر نیرو برگزار شد، گفت: فرهنگ استفاده از پساب در کشور هنوز ارتقای کافی پیدا نکرده است و به غیر از صنایع بزرگی مانند فولاد مبارکه که از پساب استفادۀ بهینه و حتی آن را بازچرخانی میکنند، در کشور از پساب، استفادۀ مطلوب نمیشود.
به گزارش وقت خبر به نقل از خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران، قاسم تقیزاده خامسی گفت: ۷۱ واحد تصفیهخانۀ فاضلاب از ابتدای فعالیت دولت تدبیر و امید تاکنون در کشور به بهرهبرداری رسیده است.
وی افزود: افزایش مجموع تصفیهخانههای فاضلاب در کشور با بهرهبرداری از سه تصفیهخانۀ فاضلاب اسلامشهر، ملارد و مسکن مهر صفادشت به ۲۴۰ واحد رسید.
وی اظهار امیدواری کرد ۳۶ واحد دیگر تصفیهخانۀ فاضلاب تا پایان دولت به نتیجه برسد.
تقیزاده خامسی با تشریح روند احداث، اهداف و مزایای اجرای سه تصفیهخانۀ مزبور در پاسخ به سؤال رئیسجمهوری دربارۀ مدتزمان بازگشت سرمایۀ اجرای این طرحها درصورتیکه توسط بخش خصوصی اجرا شود، خاطرنشان کرد: مصرف آب شرب کشور اکنون حدود ۶ میلیارد مترمکعب و حاصل پساب آن حدود ۴ میلیارد مترمکعب است که با افتتاح این سه تصفیهخانه با مجموع ۲۴۰ تصفیهخانۀ موجود در کشور، نیمی از پساب تولیدی حاصل میشود.
وی با بیان اینکه در کشور استفادۀ بهینهای از این پساب نمیشود، گفت: در فضای سبز شهرها، صنعت و کشاورزی امکان استفاده از این پساب وجود دارد.
معاون آب و آبفای وزیر نیرو افزود: ۲ میلیارد مترمکعب پسابی که در اختیار ماست بهاندازۀ ۱۰ برابر مخزن آب کرج است. برای ساخت مخزن این سد در زمان حاضر باید میلیاردها تومان هزینه شود، درصورتیکه ساخت تصفیهخانه به این میزان سرمایه نیاز ندارد.
خامسی یادآوری کرد: هماینک یکچهارم آب موردنیاز فضای سبز تهران از آب شرب تأمین میشود که سالانه حدود ۲۵۰ میلیون مترمکعب است، درحالیکه میتوان آن را از پساب تأمین کرد. در فضای سبز و صنعت میتوان از مقدار زیادی از این پساب استفاده کرد.
وی ادامه داد: سرمایهگذاری صورتگرفته برای اجرای تصفیهخانههای فاضلاب در مدتزمان ۳ تا ۷ و بهطور متوسط ۵ سال بازگشت داده میشود.
بیش از ۳هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال سرمایهگذاری برای ایجاد شبکههای جمعآوری فاضلاب
در همین خصوص محمدجواد نیلی مدیر ارشد خدمات فنی و پشتیبانی فولاد مبارکه گفت: شرکت فولاد مبارکه از سال ۹۱ با سرمایهگذاری بالغبر ۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال با ایجاد شبکههای جمعآوری فاضلاب، احداث تصفیهخانههای جدید و یا تکمیل و ارتقای تصفیههای شهری موجود و نهایتا احداث تصفیهخانۀ تکمیلی در فولاد مبارکه موفق شد بهعنوان اولین و بزرگترین شرکت صنعتی و در بالاترین سطح، پساب شهری تصفیهشده را جایگزین قسمتی از آب خام نماید.
وی متعهد بودن به مسئولیتهای اجتماعی، توجه ویژه به محیطزیست، بهداشت و سلامت جامعه را از مهمترین شاخصههای شرکت فولاد مبارکه دانست و گفت: توجه مدیریت و کارکنان به این ویژگیها باعث متمایز شدن فولاد مبارکه از دیگر بنگاههای اقتصادی شده است.
نیلی با تأکید بر اینکه فولاد مبارکه بهعنوان اولین شرکت در کشور طرح جمعآوری و استفاده از پساب صنعتی و شهری را مطرح و اجرا کرده است، از رویکرد مدیریت شرکت، همکاری تمامی واحدهای مربوط و همچنین از حمایت و همکاری سایر ارگانهایی که فولاد مبارکه را در این زمینه حمایت کردند، تشکر و قدردانی کرد و کسب این دستاوردها را به همۀ ذینفعان، بهویژه جامعۀ شهری تبریک گفت.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰