جابه جایی ۶ میلیون زائر در اربعین ۱۴۰۱

رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای از جابه جایی 6 میلیون زائر در بازه زمانی ۳۰ تا ۴۰ روزه توسط ۱۰ هزار دستگاه اتوبوس ناوگان حمل و نقل عمومی بین شهری در ایام اربعین حسینی خبر داد.
کد خبر : 15770
تاریخ انتشار : پنجشنبه 30 تیر 1401 - 16:39
جابه جایی ۶ میلیون زائر در اربعین ۱۴۰۱
Print Friendly, PDF & Email

به گزارش وقت خبر، در سال‌های اخیر، جمعیت حاضر در مراسم سوگواری اربعین در عراق از بزرگترین اجتماعات مسالمت‌آمیز جهان بوده‌است. به گفته رئیس شورای استان کربلا، تعداد زائران اربعین حسینی در سال ۱۳۹۴ (۲۰۱۵ میلادی، ۱۴۳۷ قمری) به ۲۷ میلیون نفر رسیده‌است. این تعداد زائر در طول ۱۰ روز وارد کربلا شده و پس از زیارت خارج شده‌اند. در دسامبر ۲۰۱۴ (۱۴۳۶ هـ. ق) حدود ۲۰ میلیون جمعیت در عراق مجتمع شدند.

 

 

میلیون‌ها نفر در روزهای منتهی به اربعین، مسیر نجف_کربلا را در حدود سه روز، پیاده طی می‌کنند و در موکب‌ها پذیرایی و اسکان داده می‌شوند.

 

 

اغلب زائران غیر عراقی، مسیرِ نجف به کربلا به طول ۸۰ کیلومتر را پیاده، در مدت سه روز در یک راهپیمایی مسالمت‌آمیز طی می‌کنند. دولت ایران در تلاش است تا مراسم اربعین حسینی را به‌طور مشترک با کشور عراق، به عنوان میراث معنوی در فهرست آثار معنوی یونسکو ثبت کند.

 

در حالی که اربعین یکی از شعائر شیعیان امامی است، مسلمانان سنی و حتی مسیحیان، زرتشتیان و صابئیان هم در زیارت و هم کمک به اجرای مراسم‌ها شرکت می‌کنند. زائران کشورهای اروپایی از جمله سوئد، روسیه و حتی هیاتی از شهر واتیکان در این مراسم شرکت کرده‌اند. برخی از رهبران مذهبی مسیحی عراق نیز به هیئت واتیکان پیوستند

 

اهمیت سیاسی

 

برگزاری اولین اربعین در تاریخ، قیامهای بعدی شیعیان علیه حکومت بنی امیه و عباسی را تحت تأثیر قرار داد. اربعین همچنین در ایران به عنوان یک اعتراض سیاسی مورد استفاده قرار گرفته‌است. اولین بار اعتراض به قتل هواداران روح‌الله خمینی در قم درسال ۴۲ هنگامی که اعتصاب عمومی اعلام شد. اربعین‌های کشتگان انقلاب اسلامی ایران که هر مراسم گرامیداشت در چهلم کشته شدگان در تظاهرات اعتراضی چهلم قبلی در شهرهای مختلف به صورت زنجیره ای برگزار می‌شد.

 

 داریوش امانی‌ رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای اظهار داشت: در حال حاضر ۱۴ هزار اتوبوس در ناوگان اتوبوسرانی کشور فعالیت دارد که ۱۰ هزار اتوبوس آن برای زائران اربعین حسینی در نظر گرفته شده است که از ظرفیت بخش خصوصی هم برای خدمات دهی بهتر استفاده می شود.

 

امانی با اشاره به این که سال گذشته ۱۴۰ میلیون نفر مسافر با حمل و نقل جاده‌ای در سطح کشور جابه جا شدند، بیان کرد: خدمات این مجموعه هیچ‌گاه تعطیلی ندارد و راهداری شبانه روز خدمات ارائه می‌کند.

 

وی با اشاره به این که ۳۵۰۰ پروژه در بخش های مختلف راهداری و حمل و نقل جاده ای فعال است، گفت: این پروژه ها با اعتباری بالغ بر ۲۰ هزار میلیارد تومان با مشارکت بخش خصوصی در حال اجراست.

 

جابه‌جایی ۱۲۵ میلیون تن کالا با ناوگان حمل بار جاده ای در بهار امسال

 

مانی با اشاره به این که ۸۷ درصد حمل و نقل بار و مسافر کشور از طریق جاده انجام می شود، گفت: در سال گذشته ۵۱۰ هزار تن کالا توسط ناوگان کالای حمل و نقل جاده ای بین شهری جابه جا شد، همچنین در سه ماهه نخست امسال، ۱۲۵ میلیون تن کالا با ناوگان حمل بار جاده ای کشور جابه جا شده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته سه درصد افزایش داشته است.

 

امانی اعتبارات سال گذشته سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای را افزون بر ۱۴ هزار میلیارد تومان دانست و اظهار داشت: چهار هزار میلیارد تومان اعتبارات حوزه جاری و مابقی بودجه عمرانی و زیرساختی است.

 

معاون وزیر راه و شهرسازی بودجه سازمان راهداری را بسیار سخت و شکننده دانست و بیان کرد: با آغاز دولت سیزدهم تحولات ویژه در بخش های مختلف ایجاد شد که ترانزیت با کشورهای همسایه از آن جمله است.

 

ترانزیت کالا بهار امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل ۴۳ درصد رشد داشت

 

رئیس سازمان راهداری وحمل‌ونقل جاده‌ای با اشاره به استقرار ۲۶ پایانه مرزی در کشور بیان کرد: در سه ماهه اول امسال ترانزیت کالا نسبت به مدت مشابه سال قبل ۴۳ درصد رشد داشت و سال گذشته نیز افزایش ۳۰ درصدی ترانزیت را نسبت به سال پیش از آن ثبت شده است.

 

وی با اشاره به نقش دوربین‌های هوشمند جاده‌ای در رصد تردد‌ها و ایمنی مسیر‌ها گفت: با توجه به این که این دوربین‌ها گاهی دچار آسیب می شوند، برای ایجاد دو سایت جدید برنامه ریزی شده تا از ظرفیت قانون بودجه ۱۴۰۱ برای سرمایه گذاری در این حوزه استفاده شود که اگر این اتفاق رخ دهد با قاطعیت می توان گفت همه جاده های اصلی و شریانی و فرعی کشور به سامانه هوشمند تردد شمار مجهز می شوند.

 

معاون وزیر راه و شهرسازی از استفاده از ظرفیت‌های قانونی بودجه برای نوسازی ناوگان حمل و نقل خبر داد و افزود: پیش بینی شده شماری ماشین‌آلات که در کشور تولید نمی شود از خارج کشور وارد شود و اعتبار خوبی هم در این زمینه در نظر گرفته شده، که قراردادهایی هم برای استفاده از ظرفیت های داخل پیش بینی شده است.

منبع: فارس

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 3 در انتظار بررسی : 2 انتشار یافته : ۱
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.